Den kvinnliga kroppen

Könshår?

2019-11-16 15:44 #0 av: Anonymos

Jag tycker detta är så intressant med det här om könshår. Jag vet inte om jag gillar helrakat eller lite hår! Jag har så väldigt mörkt hår och känner mig inte fräsch när jag själv är för hårig, framförallt på de blygs läpparna då så att säga :p

Hmmm....!! Hur ser ni ut? Vad har ni för ”frisyr” ? Eftersom att jag inte själv vet hur jag bäst trivs är det supersvårt att bestämma hur! Hmmm!!

Anmäl
2019-11-16 16:18 #1 av: Scorpio97

För mig varierar det, det beror på vad jag har lust med och om jag alls orkar raka eller inte. Jag tycker egentligen helrakat känns bäst men på venusberget får jag stubb dagen efter vilket gör att det kliar så den sköna känslan blir inte så långlivad. Så oftast sparar jag en tofs där och jag tycker dessutom det ser snyggast ut på mig. Men får jag lust att helraka så gör jag det, för mig blir området dessutom känsligare (på det bra sättet) om det är rakat. Inför mens (någon gång per år) brukar jag också helraka eftersom jag använder binda och ogillar när blod fastnar i håret. 

Men det händer att jag inte alls har lust eller ork att raka och då gör jag inte det. Då får det växa som det vill. Blir det allt för vildvuxet brukar jag tycka att det kan klia lite, då rakar jag eller tar bort det värsta med en sax. 

Känner mig inte ofräsch oavsett frisyr där nere, och jag visar mig både i omklädningsrum och i baddräkt (simmar året om) oavsett om det var en dag eller ett halvår sedan jag rakade mig sist. Har i princip svart könshår, trots att jag är ljus i övrigt.

//Jessie

Anmäl
2019-11-16 16:25 #2 av: Anonymos

#1 Min sambo gillar ju både och, haha, så det hjälper inte att fråga han (& det är väl å sido väldigt bra att det är så)!

Jag vill gärna ha en liten toffs men får aldrig till det! Tips? Jag brukar alltid raka för mycket!

Anmäl
2019-11-16 17:50 #3 av: Scorpio97

#2 Nej, jag vet inte riktigt om jag har några tips på det. Jag är inte direkt bra på det, haha. För mig är oftast problemet att jag inte får tofsen jämn, så jag rakar lite till och lite till för att jämna ut det.. Sen är det ingen tofs kvar i slutändan. Så jag har fått lära mig att inte vara så himla petig. Men det är väl en sak man får öva på helt enkelt :) Vet du att du brukar raka för mycket, så försök tänka på det och ta bara lite i taget tills du är nöjd. Det är ju enkelt att fixa till om man sen tycker att man sparade lite för mycket

//Jessie

Anmäl
2019-11-16 19:16 #4 av: ThatPie

Jag är så hemskt känslig mot att raka, kan knappt raka benen på ”rätt” sätt. Så för mig blir det bara trimning. Vilket, tur för mig, min kille gillar. Hade önskat att jag kunde raka då jag har ganska mörkt, men man får göra det bästa av situationen :P

Anmäl
2019-11-16 19:16 #5 av: Åsa S

Rakar mig aldrig, håret därnere har en funktion och det är så vi är skapade det naturliga är finast, tycker  det är tragiskt att man överhuvudtaget har funderingar över hår eller ej. Det finns så mycket annat som är viktigare i livet och man är fin som man är skapad 

Anmäl
2019-11-16 20:37 #6 av: Wilola

Rakar bort allt då jag tycker det kliar när håret blir långt

Anmäl
2019-11-16 21:55 #7 av: powerade

Rakar inget.
Får problem med hårsäckar. Hatar stubb och jag har stora störningar vad gäller hår som ligger under huden o.s.v. samt att det irriterar av trosorna när jag inte har nått hår alls.

Brukar däremot bara klippa med en sax så det inte är lika långt och eppillrra bikinilinjeen.

Känns faktiskt lite jobbig med nya partners. Berättar alltid innan för det ej ska bli awkward sen. Känns som dem flesta förväntar sig inget hår? Hittills inte varit med någon som brytt sig o själva faktiskt haft en del hår.

Anmäl
2019-11-20 00:52 #8 av: emeliesve

Ja, det känns som att de flesta förväntar sig att man är rakad eller åtminstone att man har någon liten frisyr. Därför är det lite modigt att inte raka sig över huvud taget kan jag tycka. En stor, tjock och grov buske som vissa bär med stolthet liksom. Jag respekterar de som väljer det och kan tycka att det är lite coolt. Men själv gör jag som de flesta andra och rakar mig, mest för att det känns bra och så tycker jag att jag blir känsligare för beröring på ett bra sätt mellan benen när det är alldeles lent där. Jag har testat små frisyrer ibland men oftast tar jag bort allt. Har därför aldrig känt att jag har behövt berätta något för nya partners innan om hur jag väljer att se ut där nere. När det väl är dags tror jag de får se ungefär det som de hade förväntat sig, nämligen att jag är rakad.  De enda gångerna någon har kommenterat det så har det varit att de uppskattar det vid oralsex och det kan jag verkligen förstå.

Anmäl
2019-11-20 10:09 #9 av: Devya

Jag har nog ingen kraftig hårväxt där nere så jag trimmar bara lite. Min man skulle inte uppskatta det om jag rakade bort allt eller höll på med att fixa olika frisyrer där nere.😆 Han tycker att rakat ser för barnsligt ut och får honom att må illa. 🙈

Anmäl
2019-11-20 19:17 #10 av: AnoGurl

Jag har trimmat. Personligen tycker jag det är äckligt med partners som har helrakat för i mina ögon är det bara barn som inte ska ha någon päls där nere och jag vill vara med vuxna människor. MEN, ibland, sällan, så kör jag en helrakning för att jag vill det ska växa ut igen för det kan hända att min trimning inte blev så bra eller att jag bara vill lufta. Sker typ 2 ggr per år, haha. Känner mej dock aldrig bekväm med det.

Anmäl
2019-11-20 19:24 #11 av: Zadeira

Rakar inte, men trimmar med sax när det känns långt.

Mina egengjorda armband hittar du här https://www.etsy.com/shop/zadeiradesign

eller på instagram under användaren @zadeiradesign

Anmäl
2019-12-10 06:44 #12 av: octavia_

Rakar inte, men trimmar det kort. Känns inte bekvämt i trosan när det blir för långt.

Anmäl
2019-12-12 17:38 #13 av: Seeya

#5 Jag kan tycka att det där var lite hårt sagt. 

Jag vaxar mitt underliv (och andra kroppsdelar), tycker att hel vaxat känns bäst så jag kör på det och det är hårfritt i ca tre veckor. Blir jätte mjukt och skönt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.