Den kvinnliga kroppen

Könshår?

2019-11-16 15:44 #0 av: Anonymos

Jag tycker detta är så intressant med det här om könshår. Jag vet inte om jag gillar helrakat eller lite hår! Jag har så väldigt mörkt hår och känner mig inte fräsch när jag själv är för hårig, framförallt på de blygs läpparna då så att säga :p

Hmmm....!! Hur ser ni ut? Vad har ni för ”frisyr” ? Eftersom att jag inte själv vet hur jag bäst trivs är det supersvårt att bestämma hur! Hmmm!!

Anmäl
2019-11-16 16:18 #1 av: Scorpio97

För mig varierar det, det beror på vad jag har lust med och om jag alls orkar raka eller inte. Jag tycker egentligen helrakat känns bäst men på venusberget får jag stubb dagen efter vilket gör att det kliar så den sköna känslan blir inte så långlivad. Så oftast sparar jag en tofs där och jag tycker dessutom det ser snyggast ut på mig. Men får jag lust att helraka så gör jag det, för mig blir området dessutom känsligare (på det bra sättet) om det är rakat. Inför mens (någon gång per år) brukar jag också helraka eftersom jag använder binda och ogillar när blod fastnar i håret. 

Men det händer att jag inte alls har lust eller ork att raka och då gör jag inte det. Då får det växa som det vill. Blir det allt för vildvuxet brukar jag tycka att det kan klia lite, då rakar jag eller tar bort det värsta med en sax. 

Känner mig inte ofräsch oavsett frisyr där nere, och jag visar mig både i omklädningsrum och i baddräkt (simmar året om) oavsett om det var en dag eller ett halvår sedan jag rakade mig sist. Har i princip svart könshår, trots att jag är ljus i övrigt.

//Jessie

Anmäl
2019-11-16 16:25 #2 av: Anonymos

#1 Min sambo gillar ju både och, haha, så det hjälper inte att fråga han (& det är väl å sido väldigt bra att det är så)!

Jag vill gärna ha en liten toffs men får aldrig till det! Tips? Jag brukar alltid raka för mycket!

Anmäl
2019-11-16 17:50 #3 av: Scorpio97

#2 Nej, jag vet inte riktigt om jag har några tips på det. Jag är inte direkt bra på det, haha. För mig är oftast problemet att jag inte får tofsen jämn, så jag rakar lite till och lite till för att jämna ut det.. Sen är det ingen tofs kvar i slutändan. Så jag har fått lära mig att inte vara så himla petig. Men det är väl en sak man får öva på helt enkelt :) Vet du att du brukar raka för mycket, så försök tänka på det och ta bara lite i taget tills du är nöjd. Det är ju enkelt att fixa till om man sen tycker att man sparade lite för mycket

//Jessie

Anmäl
2019-11-16 19:16 #4 av: ThatPie

Jag är så hemskt känslig mot att raka, kan knappt raka benen på ”rätt” sätt. Så för mig blir det bara trimning. Vilket, tur för mig, min kille gillar. Hade önskat att jag kunde raka då jag har ganska mörkt, men man får göra det bästa av situationen :P

Anmäl
2019-11-16 19:16 #5 av: Åsa S

Rakar mig aldrig, håret därnere har en funktion och det är så vi är skapade det naturliga är finast, tycker  det är tragiskt att man överhuvudtaget har funderingar över hår eller ej. Det finns så mycket annat som är viktigare i livet och man är fin som man är skapad 

Anmäl
2019-11-16 20:37 #6 av: Wilola

Rakar bort allt då jag tycker det kliar när håret blir långt

Anmäl
2019-11-16 21:55 #7 av: powerade

Rakar inget.
Får problem med hårsäckar. Hatar stubb och jag har stora störningar vad gäller hår som ligger under huden o.s.v. samt att det irriterar av trosorna när jag inte har nått hår alls.

Brukar däremot bara klippa med en sax så det inte är lika långt och eppillrra bikinilinjeen.

Känns faktiskt lite jobbig med nya partners. Berättar alltid innan för det ej ska bli awkward sen. Känns som dem flesta förväntar sig inget hår? Hittills inte varit med någon som brytt sig o själva faktiskt haft en del hår.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.