Menscykeln och Mensskydd

Värt att testa! Menskoppen kommer på tal

2019-09-28 21:49 #0 av: MEML

Hejsan svejsan!

Ja, som några av er förmodligen vet så har jag funderat på menskopp och jag köpte en nu i Augusti! Var svårt första perioden att få in och ut. Och veta när jag skulle tömma den.

Men den andra mensperioden som jag har nu? Wow säger jag bara!

Är så nöööjd! Är på de dagarna då jag blöder mindre och tömde den klockan tio idag på morgonen. Alltså har den varit inne i tolv timmar och har inte läckt.

Värt att testa! Jag som var orolig är lycklig. Inga fler bindor i onödan och jag sover gott utan att något läcker. Känner mig också miljövänlig och man kan säga att jag har gett min kropp en förtids födelsedags present!

Go menskoppen! Vi borde ha reklam på teven på dig!

Animals, Art, Music, Nature

Never dare to take it from me

Because it´s me

Anmäl
2019-09-28 22:04 #1 av: TheSquirrel

Jag har använt menskopp i över 10 år och det är verkligen ett av mina bästa köp! Köpte min andra menskopp bara förra året så de håller ju verkligen i 10 år också. På dessa år har det hänt max 2-3 gånger att det har läckt på natten. Brukar kombinera med tygbinda ibland de dagar jag blöder mer just för att känna mig lite extra trygg. Men det är så skönt att slippa tänka på att ha med sig tamponger i byxfickan (eller i skaftet på strumporna brukade jag faktiskt stoppa dem), för man har ju mensskydded med sig redan när det väl sitter inne. 

Anmäl
2019-09-28 22:08 #2 av: MEML

#1 Ett av mina bästa köp också! Jag kan leva som om jag inte har mens, men jag vet att jag har detSkrattar

Tampong gör ont att ta ut och sätta in. Menskopp kan göra litee ont, men inte häften som med tampongPustar 

Jaja, älskar min lilla koppis.

Animals, Art, Music, Nature

Never dare to take it from me

Because it´s me

Anmäl
2019-09-28 22:13 #3 av: TheSquirrel

#2 Jag hade också ont av tamponger, speciellt som jag behövde två av största storleken, och fick ändå byta varannan timme. Nu räcker det med att jag tömmer när jag normalt går på toa. Det är så skönt att inte behöva tänka på det och slippa planera livet efter tillgången till toaletter.
Jag blir lite torr därnere under mensen och då kan det vara svårare och göra ont att sätta in koppen. Brukar smörja med lite olivolja då så fungerar det utmärkt!

Anmäl
2019-09-28 22:29 #4 av: MEML

#3 Jag får ont av mini och normal storlekarna!Förskräckt Mitt underliv hade förmodligen hatat mig ifall jag körde på de stora storlekarna. Usch nej...

Blödde ju ändå som mest dag två och tre. Krävdes bara att jag skulle byta på morgonen, direkt efter skolan och på kvällen. Om jag hade haft binda så skulle jag behövt byta åtta eller tillochmed nio gånger!

Ska verkligen rekommendera menskopp till storsyrran nästa gång mens kommer på tal!  

Animals, Art, Music, Nature

Never dare to take it from me

Because it´s me

Anmäl
2019-10-17 18:51 #5 av: powerade

Har använt några år nu också. Bästa som hänt mig.
Har aldrig kunnat använda tampong. Minsta ger massa obehag.
Bindor känns som blöja:/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.