Samlevnad

Gillar ej partner

2019-09-11 13:55 #0 av: Anonym

Hur gör man när ens ena förälder inte gillar ens partner? Personen har inte gjort något utan kommer bara inte överens och gillar inte partner.

Undvika att de träffas så långt det går?
Så fort jag Säger något om min partner blir det sur min bara. Lite jobbigt. Tagit upp detta men ingen skillnad. Skakas bara av och att "det är inget som kan fp mig att ändra mig" typ.

Anmäl
2019-09-11 14:21 #1 av: saretsav

Jag skulle kräva att mina föräldrar förklarar varför inte min partner duger. Och vill dom inte tala om det utan bara surar skulle jag ta avstånd från mina föräldrar.

Anmäl
2019-09-11 14:55 #2 av: QASIK

Svårt att säga för man vet ju inte hur er familjerelation är, eller hur länge du har haft din partner. Men om du är vuxen så kan du kolla på hur du kan låta bli att bli känslomässigt påverkad. Man kan inte  gilla alla, det har med ren kemi att göra ibland. Det går ju inte att göra så mycket åt det, men en respektfull attityd kan du alltid kräva. De ska vara artiga mot din partner, liksom hen ska vara artig tillbaka mot dem.

Det här problemet är egentligen inte ditt. Acceptera deras svårighet och försök ha distans till deras känslor. Så tycker jag.
Jag tycker absolut inte att du ska ta avstånd. Många gånger löser sig sånt med tiden.

Anmäl
2019-09-11 17:12 #3 av: Anonym

Jag kommer aldrig avstå mina föräldrar. De betyder mycket för mig. Nej det skulle jag aldrig göra.

#2 Vi har bra nära relation jag och mina föräldrar.
Ja för hoppas på det. De hälsar och så på varandra men säger inte mycket till varandra. 

Anmäl
2019-09-11 17:13 #4 av: Anonym

Det ärbara min ena förälder som inte gillar min partner, min andra har inget emot.

Anmäl
2019-09-11 17:41 #5 av: Sindri

Jag säger inte att fallet är så med din partner, men två mig närstående personer har förstört sina och sina barns liv med val av fel partner, som övriga familjen försökte avråda ifrån. De som är äldre och mer erfarna kan ibland se saker som man inte själv kan upptäcka.
Så man skall inte vara så säker på att föräldrar/familj alltid har fel när det gäller sånt.

Anmäl
2019-09-11 17:52 #6 av: Maria

#5 Eller tvärtom. Mina föräldrar gillade inte alls min man från början. De fick ge sig och kunde nog inte önskat sig en bättre svärson.

/Maria

 

Anmäl
2019-09-11 18:42 #7 av: Sindri

Så kan det absolut också vara. Därför är det så svårt att ge råd såhär när man inte har hela bilden.

Anmäl
2019-09-11 19:55 #8 av: Anonym

Min partner är en genomsnäll människa. 
Ja min partner har psykisk ohälsa, men vem har inte det idag?

Jag tror mer det är pga personkemi eller så. 
Jag skriver inte detta för att jag är "blind" eller liknande. Kämpar med jobb, boende, att vi ska göra saker tillsammans. Genomsnäll på alla sätt och vis

Anmäl
2019-09-12 05:51 #9 av: Devya

#8 Då kanske det är pga det som de inte gillar din partner. Psykisk ohälsa kan bli otroligt tungt i ett förhållande. Det beror ju lite på vad för sorts psykisk ohälsa som det handlar om.

Om du inte är villig att ta ett ordentligt snack med föräldern och ge denna person ett ultimatum, så kan det ju leda till att din partner bara börjar må mer och mer dåligt med tanke på att han/hon redan lider av psykisk ohälsa. Oberoende så är det tungt för vemsomhelst att veta att ens svärförälder inte tycker om en av någon okänd orsak. Åtminstone skulle jag tycka att det är jobbigt.

Även om min mamma är väldigt viktig för mig (har bara henne, ingen pappa) så skulle jag aldrig vara ok med ett sådant där beteende. Jag skulle ta avstånd från henne om hon inte bättrade på sig. Det skulle inte vara särskilt respektfullt om hon höll på så och jag skulle inte kunna acceptera det.

Anmäl
2019-09-12 09:11 #10 av: saretsav

Håller verkligen med #9. Även om jag också står nära mina föräldrar skulle jag aldrig acceptera om de inte behandlar min partner med respekt. Jag skulle utan tvekan kräva en förklaring och förändring av förälderns beteende.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.