Ung kvinna

Bra ansiktsprodukter

2019-07-16 13:30 #0 av: [Zingo.s]

Hej! Jag har problem med akne och oljig hy. Jag har testat många olika produkter men inget funkar, även bästsäljarna. Ingenting gör min hy bättre. Jag äter nyttigt och tränar vilket jag inte gjort tidigare, men min hy är lika dålig. Jag lägger in en bild på mitt ansikte så ni får se hur äcklig den är. Detta begränsar mig i vardagen och jag vill inte gå på dejter för jag skäms över min hy. Jag anväder smink för att täcka finnarna, men det syns ju igenom ändå. Jag skulle aldrig vara osminkad inför en kille när jag ser ut såhär. Vilka produkter kommer göra att jag får glow och snabba resultat? jag byter produkter var fjärde månad men inget ger resultat. Jag har använt ACO spotless serien i två år utan resultat. Finns det smink som andas? Jag använder smink jag köpte för 3 år sedan, men vet inte vilket smink som är helt okej för hyn. Jag köper oftast det billigaste sminket jag hittar på tex h&m, men vill ha bra produkter men vet inte vart jag ska köpa. Jag ska boka tid hos läkare.

Anmäl
2019-07-16 17:11 #1 av: ThatPie

Min syster har haft problem med acne senaste 3 åren och ända som hjälpte henne var receptbelagda mediciner och en noga ansiktsvård. Nu efter snart ett år med samma medicin (andra typen hon testar) så är allt nästan borta. Tror inte att det finns någon produkt som ger en det resultat man vill ha utan lite tid. Men det är något man får ta om man vill bli av med det.

När det kommer till smink så kan jag inte mer än de produkter jag själv använder. Men min syster har undvikit smink så gått det går, speciellt fondation/concealer och andra mer täckande produkter. Just för att de lättare täpper till porerna. Sedan är det väldigt viktigt speciellt med smink, att man håller sig till ”bäst föredatum” speciellt om man har lite problem hy. Då vissa produkter bara kan göra det man vill täcka över värre eller till-och-med skada ens hud permanent.

Anmäl
2019-07-16 17:16 #2 av: [Zingo.s]

#1 jag använde inte smink på två år, men min hy blev inte bättre. Just nu använder jag concealer, puder och countoring för att täcka finnarna. Jag skulle inte kunna gå ut utan att sminka mig längre. För en månad sedan gick det bra, men nu känner jag mig extremt ful utan smink. Det spelar ingen roll vad andra säger, utan det är vad jag tycker och det går inte att ändra på förens finnarna är borta. Jag vill inte visa mig utan smink om jag skulle sova med en kille, hur ska jag göra då? Hela jag är ful.

Anmäl
2019-07-16 17:43 #3 av: Hera

Jag kan rekommendera biolines Primaluce serie.
Först tvätt med deras cleansing gel, sedan deras lotion (ansiktsvatten) sedan deras serum 15% och sist ansiktscremen.

Ca en gång i veckan har jag på mig deras marschera ansiktsmask.

Är det enda som hjälper mig. Missar jag en dag märks det direkt.

Det är dyra produkter men väldigt väldigt dryga och lätt värt det.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-16 19:36 #4 av: [Zingo.s]

#3 har du problem med akne? Funkar den serien bra för det? Jag har oljig hy och vill bli av med det, funkar den?

Anmäl
2019-07-16 19:38 #5 av: [Zingo.s]

#3 tyvärr lite för dyrt. Jag kan inte lägga 2 000kr typ varannan månad på ansiktsprodukter.

Anmäl
2019-07-16 20:14 #6 av: Hera

#4 Ja jag har problem med akne.

Det blir inte 2000 varannan månad. Som jag skrev är det väldigt dryga produkter. Man kan dessutom välja bara ett par av produkterna. Tex tvätten och cremen

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-16 20:26 #7 av: Linn Is The New

P-piller. Det är det bästa som hänt mig. Hade värre acne än dig och frågade om de kunde lösa ett p-piller som kunde lugna ner hormonerna lite, och ja visst. Nu har jag max en finne i pannan, varannan månad med en hudvårdsrutin från Clinique och The Origins. Är extremt aktiv i hudvårdsgrupper över hela internet och medel som bara kommer utifrån kommer inte att hjälpa dig i längden. 

Du behöver

Rengöring (inte vatten, inte något annat billigt från typ Gunry eller Eldorado. En ordentlig cleansing milk!) 

Toner 

Serum (helst med syra i!)

Moisturiser (Ja, din hy behöver fukt. Att torka ut den kommer inte hjälpa. Undvik en med för stark parfym)

Solskydd (som är till för ansiktet!) 

Sen kan du använda vilket smink du vill. Rekommenderar Lumene`s  foundation kombinerat med kicks egna puder. Solen gör (dessvärre) acne värre och det är en myt att det är bra att sola bort dem. 

Glöm inte en bra primer under sminket!

Listar ett par bra märken med dryga produkter som du kan beställa hem från sephora, kicks och beautybay:

  • The Origins - deras ansiktsmasker och moisturiser är klockrena.
  • Clinique - Deras rengöring räddar din hy, tillsammans med deras serum.
  • The Ordinary - deras serum är också bra. Ett märke med som är lättare för plånboken.
  • Paulas Choice - Dyrare men fruktansvärt bra produkter överlag.
  • Biotherm - Bra överlag. Bra cleansing produkter, serum och fukt.
  • Dermalogica - Finns inget negativt. Dyrt dock
  • Clarins - Finns även inte här något speciellt negativt
  • Sensai - Bra, men inte för alla. 
  • Emma .S - Ansiktsmaskerna är toppen.
  • Filorga - Deras ögonprodukter och serum avgudas överallt.

Populära produkter som fungerar. UNDVIK för mycket alkhohol i dina produkter.

Hela min rutin kostar ca 1500 MEN, detta är snuskigt bra produkter och håller i 3-6 månader var. 

Anmäl
2019-07-16 21:06 #8 av: Hera

#7 Jag har ätit olika sorters p piller men det hjälpte inte min hy, snarare tvärt om.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-16 22:10 #9 av: [Zingo.s]

#7 jag hade velat köpa allt haha! Men det blir svårt när jag får 1 250kr i studiebidrag och måste lägga pengar på djuren, mina fritidsintressen, kläder och smink.
Jag får kolla in produkterna du tipsar om och höra av mig till en läkare :)

Anmäl
2019-07-16 22:14 #10 av: [Zingo.s]

Åh jag får ångest av alla produkter jag måste köpa för att få bra hy. Det blir för mycket pengar och stressen/beslutsångesten när jag ska välja produkter. Jag lägger in bild ikväll på produkterna jag använder morgon och kväll.

Anmäl
2019-07-16 22:15 #11 av: Hera

Jag hade frågat mina föräldrar om hjälp med köp eftersom finnarna faktiskt påverkar en negativt. Det förstör hela ens självbild och självförtroende.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-16 22:22 #12 av: Linn Is The New

#8 Då är du en minoritet för oftast kan läkare to.m föreslå p-piller som ett hjälpmedel mot acne. Ett enkelt sök på google ger dig det svaret.  Dessutom måste man prata om med sin undersköterska vad man vill att pillret ska göra, då vissa  p-piller inte hjälper alls. 

Dessutom rekommenderar jag att köpa från välkända märken, som jag har listat. De är märken många inom hudvård använder, av en anledning.

"Preventivmedel som innehåller både en östrogen och en progesteron (konstgjorda könshormoner) sänker mängden androgener i kroppen, vilket resulterar i mindre talg och mindre allvarlig akne. Etinylestradiol, som är en östrogen och finns i Yasmin, har god effekt på akne."

#9 Det man får tänka på är att dina produkter blir en investering. De håller länge och är bra för hyn, så därför ser summan mycket större ut än vad man tror. Men du behöver verkligen en rengöring, och ett serum samt moisturiser. Och när du söker läkare rekommenderar jag INTE vårdcentralen, gå till en riktig hudläkare. (och nej, de skickar sällan vidare en till en specialist!) Utan de skriver oftast ut bl.a Basiron eller något annat medel som du måste lägga på finnarna, som sällan hjälper eftersom det torkar ut hyn något så fruktansvärt. 

Jag förstår att det är jobbigt att ha finnar, men lägg inte ditt studiebidrag i förstahand på onödigt smink och klädesplagg. Fokusera på din hudvård istället så du faktiskt blir nöjd och får en bra grund. Då kan du sen gå utan smink helt och hållet- och vara nöjd med dig själv.

Och fråga inte dina föräldrar om vilka produkter du ska köpa, utan en läkare eller någon annan kunnig. Om dina föräldrar inte är väldigt pålästa inom hudvård då...  Tillägg: Misstolkade Hera. Förstog nu att hon menade ekonomiskt :) <3 vilket jag håller med om!

Anmäl
2019-07-16 22:25 #13 av: [Zingo.s]

#12 jag har gått ner 12 kg och har inga fina kläder. Jag har använder samma smink som jag använde för tre år sen. Jag behöver nytt.

Anmäl
2019-07-16 22:27 #14 av: Linn Is The New

#13 Om du använder samma smink som du hade för tre år sedan så ska du nog sluta använda det. Ögonskuggor håller dock i evigheter.. Men inte foundation, puder, bronzer etc. 

Jag förstår att du behöver nytt, men att lägga extra på hudvård är något de flesta ungdomar gör idag. Köp några  fina kläder, men fokusera även på hyn eftersom den får dig att må så dåligt. 

Anmäl
2019-07-16 23:27 #15 av: Hera

#12 Jag fick p piller som skrevs ut just mot finnar.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-17 02:03 #16 av: Linn Is The New

#15 då är du ett av de få fallen som hade otur, eller en dålig sköterska.

Anmäl
2019-07-17 23:35 #17 av: Milkshake

#13 Gammalt smink påverkar oftast huden negativt, precis som #14 säger så är det nog bäst att inte använda det alls då det antagligen gör mer skada än nytta. Förstår att det kan vara frestande att dölja allt med foundation, men låt huden andas istället och kör utan om du kan och dutta på lite concealer där du verkligen behöver. 

Satsa istället på bra hudvård, viktigast är cleanser och moisturizer så börja med dem. Sen finns det en hel del ansiktsmasker som du kan göra själv med billiga ingredienser som man ofta har hemma.

Anmäl
2019-07-18 00:14 #18 av: Hera

#15 dålig sköterska? Det är inte hon som gör pillerna ;)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-18 01:35 #19 av: Scorpio97

För mig fungerar det bäst att bara tvätta med vanligt vatten och smörja med lite mandelolja vid behov. Det är bara då jag får fin hy. Har provat en massa olika produkter osv men då blir min hy bara värre och värre, så för mig är det bäst utan produkter. Jag använder dock inte smink heller
Min syster gick till en hudspecialist och fick noga utvalda produkter som passade just henne, och för henne fungerar det bäst.

Jag tror inte det finns något som fungerar för alla, utan man får nog prova sig fram eller gå till någon som verkligen kan hudvård

//Jessie

Anmäl
2019-07-18 05:47 #20 av: Devya

#16 Så ovanligt är det nu faktiskt inte. :) Jag får sämre hud då jag tar p-piller (fast det är sånt som är menat att ska vara bra mot akne) så jag undviker sådant då jag annars har bra hy. Min ena vän fick bättre hy av att använda p-piller och då hon slutade blossade det upp igen men blev bättre efter ett halvår av att inte ha använt p-piller. Jag har en annan väninna som fick bra mycket sämre hud av att använda p-piller så hon fick sluta med det. Sen finns det många andra som tar p-piller och där det inte gör någon skillnad alls.

Det fungerar så olika och det finns inga garantier. P-piller kan hjälpa eller så kan det göra saken värre. Inget ovanligt med någondera faktiskt. Så att säga att hera har bara haft otur? Nja, finns många andra som också har "otur" isåfall. Det fungerar helt enkelt inte på alla. Man får helt enkelt testa sig fram då vi alla fungerar så olika. Det finns inga garantier och det är tyvärr inte alls ovanligt att p-piller inte hjälper.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.