Preventivmedel

Sluta med minipiller innan byte till nytt

2019-06-01 21:22 #0 av: Najan13

Hej! Jag har ätit minipiller i 4 månader nu och dom funkar skit. Jag absolut hatar dom. Jag vill dock ha något preventivmedel då jag har misstankar om endometrios och därav extrema menssmärtor och rikliga blödningar i 10 dagar per månad. Jag funderar på att byta till en hormonspiral. När borde jag sluta med minipillerna i så fall? Det kommer ju dröja lite tills hormonspiralen sitter i och jag vill helst sluta med minipillerna igår Lipar Kan jag sluta med minipillerna nu och sätta in hormonspiral om 1 månad utan stora risker för blodpropp osv? Hur hade ni gjort?

MVh, jag bli tokig.

Anmäl
2019-06-01 22:20 #1 av: Thotis90

Hur stor dos har du? Jag har endometrios och äter dubbel dos minipiller (2st/dag) och har nu varit både blödningsfri och smärtfri i 3.5 år. 

Hur skulle ett uppehåll i preventivmedel öka risken för blodpropp, menar du? Kombinerade p-piller kan orsaka blodpropp för den som har risk för det, men inte om du inte har några preventivmedel alls... 

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.