Preventivmedel

möjligen gravid?

2019-03-09 15:45 #0 av: nmn2961

är det inte så att akut p-pillret skjuter på ägglossningen? om det nu är så, vad händer då om man hade ägglossning före det oskyddade samlaget och före man tog pillret?

Anmäl
2019-03-10 17:07 #1 av: Carrosh

Skulle nog tro att en barnmorska eller 1177 skulle kunna svara på det här mycket bättre.

Självklart finns det ju alltid en risk, inget p-medel är 100% effektivt heller. Min  gissning är att risken blir högre om du precis haft ägglossning, så jag skulle tro att du får vänta och göra graviditetstest för att vara på säkra sidan.

Anmäl
2019-03-11 13:24 #2 av: OlgaMaria

Efter dagen pillret kan inte skydda ifall man redan fått ägglossning och hade sex precis då. Det är ju väldigt kort tid man kan bli gravid då ägglossningen sker. Ofta finns spermier kvar några dygn och väntar på att ägglossning ska ske. Om man då tar efter-dagen-piller så hinner spermierna dö innan ägglossningen sker. Det är ju inte alltid det är så meningsfullt att ta dessa piller, bara om man haft oskyddat sex dagarna innan ägglossningen.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.