OT - Off Topic

Göra slut med vän? Eller inte?

2018-08-31 02:44 #0 av: [someoneinthisworld]

Jag har haft en vän i 3 år i början hade vi väldigt tight kontakt men gradvis behövde jag mer utrymme, men han har inte slutat med det behovet för att inte låta "bortskämd" så har jag inga vänner typ så visst har det vart fint med en person som alltid vill finnas där, men det finns gränser, han skriver oavbrutet och jag känner mig dränerad av att alltid behöva finnas där, varför räcker det inte att skriva då och då? får han inget svar är det nästan som han har en konversation med sig själv för han fortsätter skriva så mycket. Slutade upp med att jag sa jag behövde space, jag måste få tid för mig själv, det betyder inte jag vill avsluta vänskapen, men han fortsatte han skicka mig säkert 10 meddelanden per dag utan svar, jag förstår inte varför. Varför räcker det inte med ett meddelande o sen avvakta? spam leder ju inte till snabbare svar. Iallafall inte från mig. Trots att jag annars är ensam funderar jag starkt på att avsluta vänskapen, allt detta klängande för livet på mig tar av mina livskrafter. Har någon vart i en liknande situation? kanske bättre att vara ensam än med någon som inte ger en något man behöver.

Anmäl
2018-08-31 18:21 #1 av: Galenidjur

Jag har varit med om något liknande... Kan det vara så att din vän helt enkelt är rädd att förlora dig? Vissa människor har enorm separationsångest och tar minsta lilla tecken på "rejection" så hårt att man helt enkelt ignorerar det. För tanken på att förlora den där personen man tycker om är alldeles för smärtsam. Kanske har man förlorat folk tidigare och är rädd att det ska hända igen, eller kanske har man inte så mycket annat i sitt liv att hålla fast vid, så att förlora även små saker blir väldigt läskigt.

Det kan hjälpa att kanske ge en tidsgräns och en tydlig förklaring på hur det ligger till. " Jag tycker om dig och vill absolut inte förlora vår vänskap, men jag behöver lite tid för mig själv. En paus. Jag lovar att jag hör av mig om en månad."

eller något sånt. Då känns det hela inte så definitivt och kan vara lättare att hantera.

Du måste också vara tydlig med hur hans beteende påverkar dig. Dra. dig. INTE. bara undan. Nu vet jag inte om du gjort det , men att vara vag och liksom dra sig undan utan förklaringar mot någon som har sådan ångest gör bara ångesten värre så det är inte att rekommendera om du inte vill bli ännu mer spammad. Dessutom kanske han inte på riktigt inser hur hans beteende påverkar dig och eran vänskap.

Var rak och tydlig : "du gör såhär och det påverkar mig på följande sätt. det måste ta slut annars klarar jag inte att vara din vän mer, vilket jag egentligen vill."

Rak och tydlig, men finkänslig.

Är han inte villig att förändra sig och se din sida i det hela efter tydliga instruktioner finns det inte mycket man kan göra tyvärr. Men om du vill avsluta din relation med en sån person måste du återigen vara mycket mycket tydlig. Inga lösa trådar. Inget som kan ge hopp om att du kanske ändrar dig, osv. Annars kommer det aldrig ta slut.

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.