Menscykeln och Mensskydd

Framkalla mens?

2018-08-02 15:02 #0 av: Duvethon

Har ätit minipiller i ett år nu och har numer ingen mens. Min fundering är om det är dåligt/negativt för kroppen att framkalla menstruation genom att inte ta tablett i någon/några dagar. Jag är medveten om att jag inte får något skydd mot graviditet men det är inte aktuellt just nu. Anledningen till att jag vill göra detta är för att jag vill ha menstruation då och då, känns konstigt att den är helt utesluten.

Anmäl
2018-08-02 15:26 #1 av: Fransu

Jag åt minipiller i många år och hade heller ingen mens under den tiden. Jag tyckte det var toppen och fick förklarat för mig att det är helt normalt att inte ha mens när man går på minipiller. Så jag tror du ska fortsätta ta dom.

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Anmäl
2018-08-04 22:02 #2 av: Ipo

Nej det är inte dåligt för kroppen att framkalla mens då och då om du önskar att ha den ibland och inte behöver skydd mot graviditet

Anmäl
2018-08-06 21:09 #3 av: Zadeira

Det jag kan tänka är att det kan bli rörigt hormonellt i kroppen om man håller på och hoppar på och av pillerna, men jag kanske tänker fel.

Har själv mini-piller och har inte haft mens på sisådär 15 år nu vilket är det bästa som har hänt mig.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.