OT - Off Topic

hur får man en solbränna?

2018-05-07 06:57 #0 av: [90hey]

Hur får man en solbränna, aldrig ens försökt.. ligga ute i solen i en bikiny? eller hur gör man? förlåt för dum fråga.

Anmäl
2018-05-07 07:55 #1 av: Maria

Det bästa är att bara vara utomhus. Att ligga i solen om man är ovan kan ge brännskador och är ganska farligt.

Man ska passa sig för solen.

/Maria

 

Anmäl
2018-05-07 08:07 #2 av: parsley

Olika personer har olika lätt för att bli bruna. En del blir solbrända, andra mest röda och brända och en del får inte speciellt mycket färg även om de solar. Som svar på din fråga, man kan bli solbränd om man ligger ute i solen i bikini, men det finns risk att man bränner sig. Huden blir röd och svider och sen fjällar den. 

Anmäl
2018-05-07 08:50 #3 av: nypisnina

Använd en hög solskyddsfaktor och börja vistas i solen under korta stunder åt gången och bygg gradvis upp solbrännan, om man blir röd så har man bränt sig och det är inte bra. Mitt på dagen så ska man helst undvika solen och skydda sig i skuggan. Vissa människor bränner sig aldrig utan blir bruna direkt men man ska ändå skydda sig och börja sola sin vinterbleka hud långsamt för att undvika bränna sig.

Anmäl
2018-05-07 09:58 #4 av: Hera

Använd brun utan sol. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-05-18 13:25 #5 av: Gaara

Ja som andra sagt så beror det ju på vad för hudtyp du har. Om du som mig är superblek med fräknar så lär du mest bli röd. Då är det ingen idé att sola för att få färg utan då är brun utan sol i stort sett det enda alternativet om du nu vill bli brun. Har du min hudtyp så är det viktigt med stark solskyddsfaktor dessutom då riksen för hudcancer ökar markant! Skulle säga att det är viktigt med solskyddsfaktor oavsett hudtyp speciellt i början av sommaren innan huden vant sig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.