Klimakteriet

Klimakteriet - 31 år gammal

2018-01-25 17:51 #0 av: Anonym

Så jag har just tagit ett test som skulle visa om mina misstankar var sanna, om jag har kommit in i klimakteriet. Det visade positivt. 

Ska nu boka tid hos gynekologen och höra vad hon har att säga om saken. Jag har ju inte haft ägglossning vad jag vet, på flera månader och mensen har varit otroligt konstig.

Vi hade ju planerat att skaffa barn men det tycks bli svårare om det här nu stämmer. Kanske dags att ändra våra planer helt och hållet. Vet inte heller om min man vill leva ett helt liv utan barn så får se vad som händer.  Är lite chockad. Men kanske jag inte borde vara så chockad då även min mamma kom tidigt in i klimakteriet.

Är det någon annan som har kommit in i klimakteriet väldigt tidigt?

Anmäl
2018-01-25 18:23 #1 av: Annielle

Jobbigt så klart om det är så! LedsenEn bekant till mig kom i klimakteriet innan 30 när hon försökte skaffa barn, slutligen visade det sig att hon hade gått igenom klimakteriet och ju inte kunde få barn som vanligt.  Blev provrörsbefruktning sen i stället, så det går ju i så fall! Glad  Eftersom din mamma kom i tidigt klimakterie är det inte konstigt att du också kommer i klimakteriet tidigt. Läste även nyligen en bok om gluten som en läkare har skrivit att det är vanligare att komma i klimakteriet tidigare vid glutenintolerans (sjukdomen Celiaki alltså) 

Bra att du bokat en tid hos gynekologen!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2018-01-26 10:50 #2 av: OlgaMaria

D-vitaminbrist ligger ofta bakom olika rubbningar i menscykeln. Kanske du kan ta det i alla fall och se om något händer? Många har även blivit av med PCOS och lyckats bli gravida genom att börja äta LCHF. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-01-27 15:54 #3 av: Anonym

#1 Jo, jobbigt om det är nu det här som är problemet.

Ska till vår husläkare på onsdag och se vad han har att säga. Han kanske kan rekommendera någon bra.

#2 D-vitamin tar jag redan. Hade inga brister senast jag kollade upp mina värden utan allt var nog i sin ordning gällande vitaminer.

LCHF har vi också hållt på med i snart två år. Både jag och min man.

Anmäl
2018-02-01 08:09 #4 av: Anonym

Jag var till läkaren igår och han tog blodprov. Får veta resultaten imorgon.

Väntetiden till gynekologen är inget att hurra för precis. Minimum 4 månader. Han sa att i värsta fall måste man vänta 6 månader.

Anmäl
2018-02-01 09:17 #5 av: Maria

#4 Vad var det för blodprover som togs?

/Maria

 

Anmäl
2018-02-01 10:01 #6 av: Annielle

Bra att du har varit hos läkaren och tagit prover! Undrar också vilka prover som togs. Låter inte riktigt klokt med en sådan lång väntetid till gynekologLedsen Finns det inget annat ställe som inte är för långt bort som du kan gå till en gynekolog?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2018-02-01 12:39 #7 av: Åsa S

Man kan även gå till privata gynekologer ofta kostar det inget mer eftersom de har avtal med landstinget och går under vanliga vården. +Till gynekologer behövs ingen remiss

Anmäl
2018-02-01 12:41 #8 av: Maria

När jag fick gynekologiska besvär så sökte jag privat och fick tid dagen efter. Gynekologen var ansluten till landstinget.

/Maria

 

Anmäl
2018-02-01 16:39 #9 av: Anonym

#4 Det var olika blodprover som togs och jag får höra alla resultat sen då imorgon. Bland annat ville han kolla upp hur det låg till med sköldkörteln.

Jag bor utomlands och det fungerar annorlunda här. Det är privat samtidigt som det inte är det. All vård här är "subventionerat". Så det finns liksom ingen skillnad. Därmed är väntetiden densamma överallt.

De som han rekommenderade hade kortast väntetid men skulle även vara bra. Vissa av dem har även sin  "practice" hemma hos sig. Det är relativt vanligt här.

Anmäl
2018-02-02 11:40 #10 av: Anonym

Nu har jag fått tillbaka resultaten. Allt var faktiskt i sin ordning så jag kan lugnt andas ut. Jag känner mig lättad!

Däremot hade jag brist på D-Vitamin. Det ska tydligen vara mellan 30-50 enligt läkaren och det var 13. Brist på D-vitamin kan orsaka utebliven ägglossning så nu vet jag varför den ha krånglat under de senaste månaderna. Jag har faktiskt aldrig ens reflekterat över att D-vitamin brist kan orsaka sådana problem.

Jag hade även väldigt låg hb men han sa inte hur lågt och jag glömde att fråga.

Så nu blir det att införskaffa D-vitamin tabletter och järntabletter så att jag kan få igång min ägglossning.

Så, om man har utebliven ägglossning i ett par månader så kan det bero på d-vitamin brist. Det handlar alltså inte om pcos eller att klimakteriet är på gång. =P

Anmäl
2018-02-02 15:21 #11 av: Hera

Undrar ju vad det var för test du gjorde innan?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-02-02 18:21 #12 av: Anonym

#11 Testet heter Certain och läkaren sa att det kan visa positivt men det betyder inte automatiskt att jag är i klimakteriet. Det kan dock betyda att mina hormoner har varit i obalans men man kan inte ta för givet att det då beror på klimakteriet. I det här fallet trodde han att orsaken till utebliven ägglossning var D-vitamin brist,

Anmäl
2018-02-02 18:56 #13 av: Hera

Precis vad som skrevs i tråden ;)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-02-02 20:41 #14 av: OlgaMaria

Du skrev ju att du redan tar d-vitamin? Viktigt att det är bra dos och att man tar dem ihop med en fettkälla. D-vitamin är fettlösligt och kräver fettsyror för att kunna tas upp.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-02-02 22:32 #15 av: Anonym

#14 Jag tar faktiskt redan D-vitamin men jag ska nu ta "ampuller" enligt rekommendationer från läkaren.

Anmäl
2018-02-03 18:08 #16 av: Anonym

Fick sen D-vitamin som är starkare än vad jag någonsin tidigare har tagit. Det innehåller 75 µg istället för 50 µg som jag har här hemma. Upptäckte också att de jag har här hemma är tydligen gamla. De blev för gamla förra året i oktober tydligen.. Det där måste jag bli bättre med att kolla.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.