Psykisk hälsa

Komplex

2018-01-13 20:36 #0 av: Milag

Hej. Jag som antagligen de flesta har ett komplex med mig själv, något jag en väldigt lång tid har ogillat. Jag känner inte riktigt för att gå in på detaljer och varför jag just ogillar denna kroppsdel så mycket som jag gör. De har mycket med kosmetiskt att göra men också faktiskt min andning som jag haft problem med så länge som jag kan minnas, sedan jag var ytterst liten alltså. Ja, det är näsan. Jag skulle inte vilja göra några stora förändringar, jag vill fortfarande att man ska kunna känna igen mig och förstå att det är jag. Bara något litet och så det mestadels hjälper med min andning. Men hur ska man gå tillväga? Denna kroppsdel har för mig otroligt länge stört mig på grund av en del anledningar och en del saker under åren har bara förvärrat komplexet. Men jag är inte rik och oavsett hur liten en plastikoperation är så kostar de mycket. Jag vet att man möjligtvis skulle kunna få KANSKE gratis plastikoperation om man nu mår väldigt psykiskt dåligt över en kroppsdel man har eller om du har några lixom kanske icke-kosmetiska problem med kroppsdelen. Men hur ska jag gå tillväga? Kontakta en vårdcentral? För det känns inte riktigt som just en vårdcentral kanske fokuserar på just sådant.
Blir jätte tacksam för svar.

Anmäl
2018-01-13 20:56 #1 av: Sindri

Om din näsa ger dig problem att andas kan du kanske få en näsoperation p.g.a. det, men det är inget som säger att det förändrar utseendet på näsan.

Vänd dig till en öron- näs- och halsspecialist.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.