Samhälle och Feminism

Välgörenhetsorganisation med fokus på kvinnor

2017-10-27 20:38 #0 av: Katarina97

Det här är kanske egentligen fel forum att posta detta i men vet inte var annars jag ska posta det. Admin får ta bort om det inte passar.

Har bestämt mig för att bli månadsgivare till något välgörande ändamål och eftersom jag brinner lite extra för världens kvinnors rätt till utbildning, sin egen kropp osv, så tänker jag mig någon som fokuserar på kvinnors rättigheter. Har kollat lite på FNs projekt Flicka och plan internationals flickfadder. Men hur vet man vilken som är bäst? Vill ju såklart att mina pengar ska användas på bästa sätt.
Tar gärna emot alla tips och åsikter om de organisationer jag nämnde eller andra med fokus på kvinnor.

Anmäl
2017-10-27 20:43 #1 av: tlover

Jag gillar wateraid, dom har mycket fokus på kvinnor men inte bara. Fokusen mot kvinnor är både när det gäller hygien vid mens och det att det oftast är kvinnors uppgift att bära hem vatten så finns vatten nära så blir det bättre för kvinnor.

Dessutom så är det risk för lvinnor att våldtas i många länder där dom inte har toa då dom ju oftast ger sig ut ensamma för att gå på toa (och pga tabun ofta långt bort).

Vilken som är bäst vet jag tyvärr inte

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-10-27 20:49 #2 av: [NeferNefer]

Ett par förslag:

 

Kvinna till Kvinnas instiftade ändamål är:

att genomföra projekt i krigs- och konfliktområden som främjar kvinnors självtillit och självkänsla, kvinnors psykosociala och/eller fysiska hälsa eller medverkar till att främja kvinnors deltagande i uppbyggnaden av ett demokratiskt civilt samhälle.

att främja studier och forskning kring effekterna av krig och väpnade konflikter för kvinnor.

att föra ut fakta och information kring krigets effekter och skapa opinion för fredlig konfliktlösning med civila metoder.

http://kvinnatillkvinna.se/

 

Unicef: Eftersom utbildning är en väg ut ur fattigdom och utsatthet arbetar vi för att alla barn världen över ska få gå i skolan och utveckla sina möjligheter till ett liv med god hälsa, inkomst och möjlighet att påverka. Och extra mycket kämpar vi för flickorna – eftersom så många av dem fortfarande står utanför skolan. Vi tänker inte ge oss förrän alla barn har en plats i ett klassrum.

https://unicef.se/fakta/utbildning

Själv donerar jag till, och har ett fadderbarn (en flicka) via, ActionAid. 

http://www.actionaid.se/

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-10-28 21:12 #3 av: Maria

Jag har haft fadderbarn i organisationen Plan och jag upplevde det som väldigt positivt med mycket feedback hela tiden.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.