Preventivmedel

Förändrat pH-värde av p-piller?

2017-03-31 19:24 #0 av: vendelay

P-piller kan ju orsaka hormonrubbningar och sånt, kan det också orsaka förändringar av pH-värdet i underlivet? 

(Och vad innebär det om pH-värdet förändras? Mer flytningar? Svampinfektioner?)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-31 23:46 #1 av: nypisnina

Har aldrig hört talas om att p-piller ändrar ph-värdet i underlivet, men om p-pillret ändrar menscykeln så kan det förstås förändra ph-värdet.

När det förändras så kan man få mer och/eller gryniga flytningar och svamp. Ett bra knep mot sådant är att doppa en tampong i fil och föra upp, det neutraliserar, även använda rikligt med olivolja, det mår underliv bra av.Tummen upp  

Anmäl
2017-04-01 01:57 #2 av: Aleya

Jag har inte läst det som en biverkning. Men har märkt att jag har haft lättare för att få svamp sen jag började med hormoner. Särskilt om jag måste ta penicillin eller antibiotika. Förr hade jag inte det problemet men nu.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2017-04-01 16:47 #3 av: [langtan09]

Jag har haft hormonrubbning utan att ha använt preventivmedel och då märkte att jag att mitt underliv förändrades på så sätt att jag blev torrare (hade i princip obefintligt med flytningar) plus fick svamp. Så ja, om p-pillret ändrar i menscykeln så kan jag tänka mig att balansen i underlivet kan förändras. Jag har dock inte mycket erfarenhet av p-piller då jag inte tål hormonpåverkande preventivmedel alls. Men minns hur det var när jag råkade ut för hormonrubbning och en del p-piller innebär ju just det Glad 

Anmäl
2017-04-01 17:54 #4 av: vendelay

Rubbar inte alla hormonella p-piller menscykeln? Jag har exempelvis bara mens max 6 dagar om året i max två skilda perioder.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-04-02 13:03 #5 av: ApanAnn

Lågdos minipiller påverkar inte ägglossningen. Mellandos minipiller brukar stoppa ägglossningen = oregelbundna blödningar eller ingen mens. Kombinerade p-piller stoppar ägglossningen men "simulerar" en menscykel så länge det är uppehåll eller placebotabletter.

Mens gör att det blir mindre surt i underlivet och det kan orsaka obalans i form av svampinfektion eller dåliga bakterier som växer till istället för de bra laktobakterierna (som tillverkar mjölksyra och gillar att det är surt).

Så jag kan tänka mig att p-piller som ger mycket mellanblödningar kan störa balansen bara därför.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.