OT - Off Topic

Bry sig för mkt

2017-03-10 05:54 #0 av: flocken

Jag har väldigt lätt för att bry mig Om andra för mkt. Det är väl en bra egenskap.
För många år sedan hjälpte jag en kvinna från ett misshandel förhållande och hon fick bo hos mig i min familj. När hon kommit på fötter drog hon o aldrig mer hört av sig.
Nu har jag ännu en vän. Jag är 33 och hon under 20. Hon bor på skola o har det jätte jobbigt med panikångest.
Kommer inte kunna fortsätta skolan. Mitt i allt så har hon en mor som inte tar hennes problem på allvar utan ska flytta inom några månader och då står min vän/ hennes dotter utan boende.
Hur ska jag kunna hjälpa denna unga kvinna ?
Kommunen hjälper säkert till med boende. Hon har funderat på en distansutbildning.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2017-03-12 08:16 #1 av: kexiilainen

Så länge du inte åsidosätter dig själv och dina behov är det guld värt att du bryr dig och engagerar dig i andra. Glad

Anmäl
2017-03-12 08:25 #2 av: Maria

Det är fint av dig att hjälpa andra men du får samtidigt inte vänta dig något tillbaks tycker jag. Du skriver att kvinnan du hjälpte för många år sedan drog och har aldrig hört av sig. Det låter som om du hade väntat dig det.

Förmodligen vill hon kanske bara fly från det gamla och allt som påminner om det.

Hur du ska kunna hjälpa denna unga kvinna har jag ingen aning om men tror att det bästa hade varit att bara finnas där för henne som stöd. Så att hon inte känner sig ensam med sina problem.

/Maria

 

Anmäl
2017-03-12 08:34 #3 av: flocken

Träffade min vän igår o pratade och hon känns rätt positiv ändå. Men hon har det tufft. Kan nog inte göra mer än att finnas vid hennes sida.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.