Skönhet och Mode

tips på rakning

2017-03-09 00:45 #0 av: [nejdufinnsinte]

kan jag få bra tips på hur man rakar sig bäst på ben/armhålor/underliv utan att få röda knottror o bli len? tack

Anmäl
2017-03-09 01:19 #1 av: Tuulikki

Ren hyvel är jätteviktigt. Sprita både före och efter användning och se till att bladen alltid är vassa.
Duscha varmt så hårsäckarna öppnas och det blir lättare att raka utan att irritera huden. Se till att ha rak-gel eller balsam där du ska raka. RFSU har rakgel för underlivet.

Efter rakning använder jag RFSU's Nice 'n cool (after-shave för intimområden) eller oparfymerad deo.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2017-06-22 21:46 #2 av: Roe Deer

Jag tycker att vanlig natur-duschtvål fungerar superbra (moringa, mago, olivtvål- från hälsokostbutiker)! När det gäller underlivet, raka medhårs för att slippa knottror... och det kan ta ett tag för huden att vänja sig. Förut fick jag alltid besvär... men aldrig nu! Ge det lite tid! Deo funkar likabra därnere som under armarna... annars kan du säkert använda aloe-vera gel. 

Benen är ju mothårs, under armarna är det åt båda hållen! Först upp och sedan ner ^^ Smörj gärna in dig titt som tätt på benen med. 

Anmäl
2017-06-23 14:22 #3 av: sp0ngeb0b

Jag använder rakhyvel och rakgel. På benen blir det jättebra, under armarna kan det ibland bli röda prickar och klia men jag brukar ta en after-shave från RFSU som hjälper. Mellan benen blir det ALDRIG bra. Alltid röda prickar trots helt nya rakblad, med och utan rakgel, aftershave m.m. Testat massa olika sätt. Har nu funderat på att testa denna rakapparat från Veet som jag sett på TV reklamen (hehe). Någon med erfarenhet?

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2017-07-06 06:48 #4 av: Luisa

Mitt bästa tips är att se till att spänna huden på det stället som du rakar på, precis som vid vaxning. Sen är det viktigt att ha en bra rakhyvel och att peela huden någon dag efter rakning så att det inte blir några inåtvända hårstrån ^^

Anmäl
2017-07-06 16:19 #5 av: Tuulikki

#3 Jag trimmar mellan benen med en liknande. Har lagt av med rakning där för länge sedan. Trivs jättebra med att trimma!Tummen upp

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.