Preventivmedel

Hormonspiral

2017-02-25 18:37 #0 av: nottheonly

För snart 3 veckor sen så bestämde jag mig för att skaffa en hormonspiral och vi satt i den ganska omgående då jag hade mens då. Jag tänkte bara höra med andra som har spiral hur de haft det med blödningar och värk osv? Jag har ju som sagt haft min snart tre veckor och jag blöder fortfarande, inte mycket men ändå samt att jag har haft några dagar då jag haft som mensvärk och blödit lite mer. Men som jag har förstått det så är det normalt? 😊 vill gärna höra ändras erfarenheter så dela gärna med er!

Anmäl
2017-02-25 18:57 #1 av: amandajklath

Jag hade enbart blödningar några dagar pch sen mens en gång efter ca 4 veckor innan mensen avtog helt precis som med minipillren jag hade innan :)
Men antar att jag är en av få lyckliga som slipper mensen helt x)

Anmäl
2017-02-25 19:18 #2 av: Lia

Jag blödde 3 veckor per månad och var fri 1 vecka. Så precis tvärt om. Det höll på så ett år, sen gav jag upp.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2017-02-25 19:50 #3 av: emeliiiiieee

Jag blödde konstant i flera månader innan jag tog ut den för jag orkade inte mer. 

Anmäl
2017-02-25 23:09 #4 av: Trollhund

Jag hade rätt ofta spottings första året. Lätt mens typ 2-3 dagar och så spotting kanske någon gång varannan vecka eller så. Men det gav med sig och de sista 3 åren hade jag ingen mens alls och fick ingen mens när jag bytte spiral heller :)

Men värk hade jag rätt kraftig de första månaderna runt mensen. Men det la sig också

Anmäl
2017-02-28 10:33 #5 av: sp0ngeb0b

Jag blödde lite några veckor i början precis som du, sen slutade det. Blöder nu ytterst lite - typ någon droppe - lite då och då, lägger inte märke till hur ofta. Kanske 1 gång varje eller varannan månad ungefär. Men det stör inte på något sätt så jag bryr mig inte så mycket om det. Ingen mensvärk, har haft liknande smärtor ett par gånger men har inte lagt märke till något samband. Har Mirena hormonspiral sedan december 2015 Glad

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2017-03-03 15:15 #6 av: nottheonly

Tack så mycket för att ni delar med er Glad jag hörde av mig till hon som satt in den och hon sa att det låter helt normalt. Jag kan nog stå ut så länge det inte blir mängder och håller på hur länge som helst! förstår ju att det tar ett tag för kroppen att vänja sig (om den gör det öht) men ska ge det ett tag iallafall och hålla tummarna om att jag slutar blöda helt så småningom Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.