Gynekologsnack

Svamp mellan blygdläpparna?

2017-01-31 10:56 #0 av: Alibi

Jag vet att det är många frågor kring svamp osv men jag har inte sett mitt problem...

Jag misstänker att jag har en svampinfektion, eller början på en åtminstone mellan yttre och inre blygdläpp. Ibland när jag duschar och ska tvätta (endast med ljummet vatten) så svider det till något fruktansvärt. Det är inte så rött och inga blåsor eller så, bara en hinna som kan vara lite svårare att få bort än vanligt sekret.

Kan jag göra något själv, utan läkemedel tror ni? Använda Pevaryl eller Dialon? Det är som sagt inte INNE i underlivet...

Jag vet att man kanske borde gå till läkare men besvären kommer och går och så himla mycket besvär har jag inte när jag väl ha det.

Tacksam för svar. :)

Anmäl
2017-01-31 10:59 #1 av: Hera

Svamp brukar klia också. Kliar det? Det brukar också bli rött.

Man ska inte behandla mot svamp om man inte är helt säker.

Du kanske bara har torra slemhinnor och får små sprickor som svider.

Anmäl
2017-01-31 11:10 #2 av: Alibi

Hmm... känns inte torrt... ibland kliar det men oftast inte. Samma sak med rodnaden. Ibland är det rött, nästan format som en spricka, alltid på exakt samma ställe. Kan liksom peka på vart besväret sitter.

Anmäl
2017-01-31 11:18 #3 av: Hera

Tycker inte det låter som svamp utan som sprickor. Bäst är att gå till gyn.

Anmäl
2017-01-31 11:51 #4 av: OlgaMaria

Jag tänker att det kan mycket väl vara svamp men ingen allvarlig överväxt. Svampen finns ju alltid där som en naturlig del av floran men ibland blir det mer. Kolla runt här och på internet efter huskurer mot svamp. Det lär räcka bra. Vissa får svamp pga preventivmedel och vissa av för mycket socker i kosten.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-01-31 12:00 #5 av: Tant Grön

Du kan prova med en halv tesked bikarbonat till en och en halv dl vatten. Blanda och badda på några gånger per dag. Skall inte sköljas bort. Hjälper mot svamp och en del bakterier. Om det är sprickor så kan du prova aloe vera.

Anmäl
2017-01-31 15:01 #6 av: Annielle

#5

Jag har läst om just bikarbonat och svamp tidigare men aldrig testat det eftersom det låter så fel med tanke på att bikarbonat är basiskt och underlivet ska vara lite surt för att behålla en normal balans, har du testat bikarbonat mot svamp själv? Har du några tankar om bikarbonat och svamp annars med tanke på att det inte borde vara bra eftersom det är basiskt och inte surgörande?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-31 20:47 #7 av: Tant Grön

#6 Jo jag har provat och det hjälper faktiskt. Superbra mot klåda. Testade först med filmjölk som inte hjälpte alls. Bikarbonat används utvärtes, inte inne i slidan, där det skall vara surt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.