Den kvinnliga kroppen

Torra slemhinnor

2016-11-30 10:21 #0 av: Djurälskaren87

Jag är gravid och märkt att mina slemhinnor är mer torra är normalt. Någon rekommendation vad man kan köpa för att mildra?

Anmäl
2016-11-30 11:47 #1 av: Åsa S

Det finns Replens som är en hormonfri vaginalgelé som är receptfri.

Anmäl
2016-11-30 13:59 #2 av: Haztparken

Dom gör en massa reklam på tv för Vagisan. Har dock inte behövt använda det men annars kan du ju åka till apoteket och fråga personalen om råd.

Anmäl
2016-12-01 10:45 #3 av: Ulvarsdotter

Jag tycker inte vagisan fungerar så bra på mig (har alltid haft torra slemhinnor vad jag vet), men däremot att olja in sig med vanlig barnolja efter toalettbesök, samlag och innan dusch - det är väldigt viktigt att inte tvätta med enbart vatten i underlivet, utan att blanda med underlivsolja/barnolja och absolut inte tvätta med tvål (skulle inte rekommendera underlivstvål heller). Både vatten och tvål torkar ut jättemycket. Vaselin kan man smörja med efter toabesök och vid behov också.

Vid samlag använder jag alltid ACOs silikon/vattenbaserade glidmedel. Helt vattenbaserat är inte att rekommendera, utan helst ska det vara bara silikonbaserat, men det tycker jag inte funkade så bra för mig.

Sova utan trosor, torka med mjukt toalettpapper...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.