Sexualitet

Onanera

2016-11-23 21:51 #0 av: Anonym

Hamnade det i rätt grupp nu?

Ja detta känns ju lite pinsamt och ämnet känns i allmänhet lite tabubelagt. Men när anser ni det 'okej' att börja onanera? Är femton alldeles för tidigt?

Hur gör man egentligen när man onanerar, om man inte har någon vibrator eller något sånt? Kan man göra det i duschen? Hur lång tid tar det? Är det svårt? Vad innebär det egentligen att onanera?

Tack för svar.

Anmäl
2016-11-23 21:56 #1 av: Fridaaaa

När man känenr för det :)
Nej anser inte 15 år är för tidigt, om man känner för det :) 

Fingrarna?  Ja du kan göra i duschen eller vart du nu vill :) 
hur lång tid det tar, beror på en själv.
Man  får testa sig fram, vad som fungerar för en :)

Onanera = "leka" med sig själv, för njutning :) Istället för sex :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2016-11-23 22:05 #2 av: Rebexi

Det finns ingen åldersgräns för onani, endel börjar redan i förskolan och andra väntar tills de är vuxna :) Tycker att man ska pröva när man blir nyfiken på det.

Jag skulle tipsa om att börja utan vibrator el liknande och bara köra med fingrarna, se vad du tycker är skönt och pröva dig fram. Men vill du hellre "läsa på" om det så ska det nog finnas på UMOs hemsida. 

Det tar olika tid för olika människor, men tänk på att du inte ska känna att du behöver "skynda på" eller tänka för mkt på att komma, då kan det bli svårare. (Och alla kommer inte alltid, men det är trevligt ändå).

Anmäl
2016-11-23 22:06 #3 av: Scorpio97

Jag började onanera medvetet när jag var i åtta-nio års åldern. Och jag har fått berättat för mig att jag redan som väldigt liten kunde ligga och gnugga mig mot golvet (även om jag såklart inte visste vad jag gjorde då och inte kommer ihåg det nu). Känns det bra och man vill göra det, tycker jag inte det finns någon åldersgräns riktigt. 

Hur man gör, hur lång tid det tar osv beror på en själv. Gör det som känns skönt och prova dig fram. Har man ingen vibrator kan man använda fingrar. Rör vid klitoris eller stoppa in fingrar (då ska man dock vara våt och avslappnad, och det ska inte göra ont). Eller rör där det känns skönt helt enkelt. Är man i duschen tycker vissa att det är skönt att ha vattenstrålen mot underlivet, men vissa gillar det inte alls. Man kan även "gnugga" sig mot något, exempelvis en kudde eller handen. 

För att bli upphetsad/kåt kan man fantisera om någon man gillar eller tycker är snygg, eller något annat som ger en rätt känsla. Om man vill kan man även läsa sexnoveller eller kolla på porr (det är dock inte alla som tänder på det, och det är helt okej). 

Sen är det bara att prova sig fram. Prova vad just du tycker känns bra. Man kan hitta lite tips online, exempelvis UMO har en bra sida om onani (länk) och det har även RFSU (länk)

//Jessie

Anmäl
2016-11-23 22:06 #4 av: vendelay

På >UMO< finns massor med bra och lättläst information samt tips. När du öppnar en artikel (eller vad de kallas) så kommer det fram andra länktips, annars kan du söka på det du undrar om i sökrutan högst upp.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-23 22:25 #5 av: Hera

#3 Porr är det väl 18 årsgräns på?

Anmäl
2016-11-23 22:31 #6 av: Scorpio97

#5 Vad jag vet finns det ingen åldersgräns för att kolla på porr här i Sverige, det står även på UMO. Däremot kan vissa sidor ha åldersgräns. 

//Jessie

Anmäl
2016-11-23 22:32 #7 av: vendelay

#5 Nej, det finns ingen obligatorisk åldersgräns.

http://www.umo.se/Fraga-UMO/Fragor-och-svar/Ar-det-okej-att-kolla-pa-porr-om-man-ar-under-18-ar/

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-23 22:33 #8 av: vendelay

Men herregud, Scorpio97, du är alldeles för snabb! Det ser ju ut som jag härmar dig hela tiden Gapskrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-23 22:33 #9 av: Hera

Såvitt jag vet får man inte köpa porr i filmformat eller tidningsfornat om man är under 18. Vilket är bra. Så jag anser inte att man ska råda barn till det.

Anmäl
2016-11-23 23:42 #10 av: Aleya

Jag var 13 då jag onanerade första gången.
Tekniken och tiden är nog upp till dig. Du kan använda fingrarna. Tyckte det var lättast så i början. Vibrationer kan man ta sen.

Så lycka till ts

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-24 00:45 #11 av: Rebexi

(På tal om porr.) Det finns mycket skilda åsikter om porr. Men jag tycker att om man väljer att se det så är det viktigt att man är medveten att det är film, alltså ofta typ lika realistiskt som en actionrulle. Man ska inte behöva känna att man ska kunna/vilja, eller förväntas, göra de sakerna "proffsen" gör. Bara bra att veta inför när/om man känner för att ha sex i framtiden :)

Anmäl
2016-11-24 06:41 #12 av: Devya

Du får väl helt enkelt testa dig fram vilket de flesta har fått göra.

Jag skulle dock inte rekommendera duschen, men det beror exakt på hur du menar. Visst kan du onanera i duschen men använd inte själva munstycket/vattenstrålarna, för det kan mycket väl förorsaka torrhet och i värsta fall svamp.

Jag rekommenderar en mysig stund i sängen utan porr eller vibrator. 

Vet du inte vad det innebär att onanera så kanske du inte är riktigt redo ännu.:)

Anmäl
2016-11-26 19:47 #13 av: Linn Is The New

Aldrig blivit torr av att onanera med hjälp av dusch munstycket. Om man vill ha snabb orgasm brukar det hjälpa för mig. Porr om du inte har någon fantasi, finns soft porr där det inte är så himla aggressivt. Började när jag var 13, börja när du vill. Om du vill ha tips så kan du använda 2 fingrar (ihopsatta) och göra cirklande rörelser vid sidan av klitoris. Vibrator kan du köpa om du vill ha en och inte har lust att använda fingrar. Sexnovellerna brukar vara bra att läsa om man bara vill ha lite fantasi eller inte vill se det på film, brukar finnas mer neutralt urval där också! 

Anmäl
2016-11-26 20:05 #14 av: Devya

#13 Såklart att inte alla råkar ut för det men det finns de som har lite känsligare underliv än så och om den här personen inte ens har onanerat tidigare så kanske man ska ta det lugnt i början. :) Om man senare är villig att riskera få svamp eller torra slemhinnor så kan man väl göra det. Jag skulle dock aldrig rekommendera en nybörjare som vet så pass lite om hur sin kropp fungerar, att börja med att använda duschen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.