Den kvinnliga kroppen

exakt bh storlek

2016-11-07 16:48 #0 av: [smalldreams]

Hur får man reda på sin exakta Bh storlek?

jag har bara höftat och gissar på runt B eller C men kan ha fel. A är det iallafall inte.

Anmäl
2016-11-07 16:54 #1 av: Hera

Bäst är att gå till en underklädesaffär och be om hjälp.

Anmäl
2016-11-07 16:57 #2 av: Scorpio97

Man kan mäta. Olika BH-märken har dock olika mått/tabeller, så det är inte säkert att man har bara en storlek/att det stämmer för alla märken. Mät precis under brösten (där BH-bandet går) samt över brösten. Sen kan du kolla på exempelvis HÄR, och se vilken storlek du har enligt den tabellen. 

Om man går in på en riktig underklädesaffär brukar dom kunna hjälpa en annars. Jag har varit in på Twilfit en gång och provat ut BH ordentligt, och dom var väldigt kunniga och hjälpsamma. 

//Jessie

Anmäl
2016-11-07 17:04 #3 av: Sindri

Det finns hjälp för hur man mäter
http://www.storlekar.se/bh-storlekar.html
men personal i underklädesaffärer tycker som regel att man köper bh med för stor omkrets och liten kupa.

En bh skall sitta så hårt som känns bekvämt på yttersta hyskorna när du köper den. Så småningom töjer den sig och du får flytta in hyskorna. Helst skall det finnas tre lägen. Kuporna skall vara så stora att brösten helt får plats. Bör dig framåt och liksom "skaka ner" brösten i kuporna. Det skall inte välla ut något ovanför kupkanten.
Du skall heller inte ha luft i kupan.
Har du tung byst är det viktigt att axelbanden är breda och att knäppningen är minst 2, men helst 3 hyskor bred.

Gå och prova i t ex Twilfit eller Details. Du måste inte köpa direkt, det går bra att gå hem och tänka på saken. Tyvärr kan man inte lita på att olika märken sitter likadant fast de har samma storlek. Man måste lära sig varje märke.

Anmäl
2016-11-07 17:06 #4 av: Fransu

Precis som Scorpio97 skriver så är det inte så väl att man kan få  sin bh-storlek uppmätt och sen är det bara att köra på den storleken. Kan skilja ganska mycket beroende på märken och även modeller. Men personalen i underklädesbutiker kan mäta och ge dig ett bra riktmärke i alla fall.  Glad

Anmäl
2016-11-07 17:08 #5 av: sp0ngeb0b

Jag rekommenderar dig verkligen att gå till en underklädesaffär! Första gången jag gick till en underklädesaffär för att få hjälp med BH-storleken trodde jag att jag hade C eller D-kupa och typ 80 i omkrets, men det visade sig att min storlek var 75F. Så fel man kan ha haha. Flera av mina vänner har haft liknande upplevelser så det är nog väldigt vanligt att ha fel storlek. Men det är verkligen värt det, för det är så skönt med en BH som verkligen passar. Sedan om du vill hjälper de dig även att hitta den modell som passar dina bröst bäst!

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-11-08 10:23 #6 av: [Rhodugune]

Viktigt att veta är att kup storleken  ökar/minskar beroende på omkretsen på BHn, så kupan på en 80C BH är inte lika stor som på en 90C, utan behöver du gå ned eller upp en storlek i omkrets så behöver du också gå ned eller upp en kupstorlek. 

Så det går inte att säga vilken kupstorlek du har utan att också veta omkretsen eftersom en
65F BH är lika stor i kupan på samma BH model som
en 70E som
en 75D som
en 80C som 
en 85B som 
en 90A. 


Anmäl