Gynekologsnack

Akut P-piller

2016-09-26 16:59 #0 av: IceTee

Ni som tagit akut p-piller: hur nära inpå samlaget tog du det? Hur var det efter? Fick du tidig/sen mens? Hjälpte det eller blev du gravid ändå?

Min mens är lite sen, tog akut p-pillret ca 15h efter samlag men hade ägglossning precis efter samlaget (vilket jag självklart inte visste innan. Jag känner alltid tydligt när det händer dock så jag är helt säker på att det var det). Jag vet att det var korkat så jag behöver inte höra det, jag har skällt ut mig själv tillräckligt mycket. Imorgon har det gått 2 veckor men mensen brukar komma ca 11-12 dagar efter ägglossning. Är inte så orolig än dock, har hänt en del i mitt liv och i samband med hela grejen med akut p-pillret är det inte konstigt om mensen är lite sen av stress. Ska dock ta ett gravtest imorgonbitti för att vara säker, sen ska jag till UMO i nästa vecka och ta ett nytt om det visade negativt men mensen fortfarande inte kommit.

Är dock nyfiken på att hur höra hur det varit för andra

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2016-09-26 19:27 #1 av: IaMiaMaria

Jag har tagit det vid två tillfällen i mitt liv, nu senast så tog jag det ca 36 timmar efter samlaget. Det har funkat bra bägge gångerna men jag har fått en blödning, som en tidig mens, bara några dagar efter tabletten. Det har inte blivit nån graviditet. Man ska alltid ta ett gravtest som säkerhet enligt bipacksedeln då det inte är 100% säkert. Men ju snabbare man tar det desto mindre risk för graviditet. Om du ska till UMO så kolla dig för könssjukdommar också, alltid bättre att göra det nån gång för ofta, speciellt om man haft samlag utan kondom eller om den spruckit eller glidit av.

Hoppas att det går bra för dig.

Anmäl
2016-09-26 19:34 #2 av: Hera

Har också tagit det 2 gånger i mitt liv. Blev inte gravid. Blödde ena gången inte andra. Fick inte försenad men vad jag kan minnas.

Anmäl
2016-09-26 20:55 #3 av: IceTee

#1 har haft fast partner i över 3 år och testat mig för könssjukdomar sedan vi blev tillsammans (vi har båda gjort det, jag tror jag har gjort det två gånger) så det behövs nog inte

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2016-09-26 20:59 #4 av: Zadeira

Jag har tagit det en gång. Det var ca ett dygn efter samlaget. Det hände absolut inget alls efteråt. Mensen kom när den skulle och ingen graviditet.


Anmäl
2016-09-26 21:19 #5 av: Anonym

Jag har också tagit det en gång, då ca 3-4 timmar efter samlaget. Kondomen gick sönder och det var precis på dagen när jag skulle ha ägglossning, så jag var livrädd. Blev dock inte gravid, fick inte heller några biverkningar av tabletten och cykeln förändrades inte alls. Hoppas det går bra för dig!

Anmäl
2016-09-27 07:10 #6 av: RoxannaS

Oftast är de inte så lätt att bli gravid. Inte många som blir på första försöket. Men de är ju ingen garanti men de kanske kan vara skönt att höra. :)
Jag har tagit det ett ex antal gånger. Har aldrig blivit gravid. Oftast bara dagen efter samlaget. Dem säger ju att ju tidigare desto bättre. Sista gången började jag blöda några dagar efter och mådde piss. Mådde illa. Hade ont i huvudet och magsmärtor utav bara den. De var verkligen hemskt. Men jag är känslig för hormon då jag har pcos (obalans i hormonerna och oregelbunden ägglossning). Men ta alltid gravtest i förebyggande syfte så du kan stoppa de snabbt om du nu blir gravid. Ju längre gången ju värre är det.
Håller tummarna att du klarade dig. Kram

Anmäl
2016-09-27 15:41 #7 av: IceTee

Mensen kom! Mensvärk är ju aldrig trevligt, men den här gången är jag lite mer tacksam
Tog ett test i morse för att vara helt säker (hade ett liggandes hemma) och det var negativt! Jag är mycket lugnare nu

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.