OT - Off Topic

Infektion i visdomstand?

2016-08-07 21:14 #0 av: [Ily143]

Hejsan! Mina visdomständer är på väg att komma, det har gjort ont lite då och då men gått över efter några dagar. Men nu har jag haft väldigt väldigt ont uppe längst bak i munnen i ca 3 dagar, jag trodde först det bara var värk för att den växer ut men nu börjar jag undra om det kanske är en infektion eftersom det inte värker på samma sätt som det gjort innan.

Jag har svårt att öppna munnen, kan bara gapa lite så jag har då även svårt att tugga. Det gör otroligt ont när maten kommer bak på den sidan! Jag har också ganska ont i halsen, inte jätte ont men så att jag känner av det hela tiden. Vilket också kom samtidigt som det började göra ont vid visdomstanden, jag har också huvudvärk som verkligen inte släpper, känns nästan ut som att jag har feber men har inte det. Den kom igår ikväll och har suttit hela dagen, jag vet inte om halsontet och huvudvärken har något med min visdomstand att göra. Det kan ju hända att det bara är riktigt dålig tajming och jag blir förkyld samtidigt... 

Det känns ut som att det är väldigt svullet i tandköttet där visdomstanden ska komma ut men det syns inget, min pojkvän har försökt kolla men han säger att han inte tycker det ser svullet ut. Jag rörde lite försiktigt vid tandköttet igår och jag tycker jag känner hur tanden är på väg ut..

Men jag undrar om man kan få infektion i en visdomstand innan den ens kommit ut? Jag hoppas verkligen inte jag har det, ska börja nytt jobb på torsdag och ska i bröllop på lördag :( Jätte tacksam för svar!

Anmäl
2016-08-07 21:17 #1 av: Calcifer

Det är otroligt vanligt att visdomständer krånglar, väldigt många människor måste dra ut minst en. Det finns ju en risk att den växer fel, och att det är det som irriterar. En vän till mig fick operera bort en visdomstand som växte diagonalt och trycktes mot hennes andra tänder och bara var till besvär. Jag fick dra min ena visdomstand för den växte ner för långt då tanden under aldrig kom och till slut började den tryckas mot tandköttet därnere så det gjorde jätteont. Om du besväras av det kan det absolut vara värt att kolla upp det hos tandläkare.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-08-07 21:20 #2 av: Maria

Jag fick bara två visdomständer och båda var i nederkäken och växte diagonalt så jag fick operera bort båda.

Du borde nog kolla upp tanden.

/Maria

 

Anmäl
2016-08-07 21:20 #3 av: MoaL

Ja, det är många som får problem med sina visdomständer. Ibland bara medan de växer ut, andra har problem hela tiden och måste ta ut dem. Man ska aldrig vänta med eventuella inflammationer/infektioner i tänderna. Boka tid hos tandläkaren på en gång.

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2016-08-07 21:41 #4 av: [Ily143]

Tack så mycket för era svar! Tandläkarkliniken som jag går till är dock stängd ut i 2 veckor till så får hoppas att jag hittar en annan att gå till! Ska ta och ringa i morgon

Anmäl
2016-08-07 21:43 #5 av: parsley

Är det bara tandköttet som är irriterat så kan det hjälpa av skölja med Corsodyl eller motsvarande.  http://www.apotea.se/corsodyl-munh%C3%A5lel%C3%B6sning-2-mg-ml-300-ml-1
Kontakta tandläkare för säkerhets skull.

Anmäl
2016-08-08 07:14 #6 av: Devya

Jag skulle se till att borsta väldigt noggrannt vid det området och som ovanstående råder dig till att göra, använda corsodyl (men bara för ett par dagar). Men du kan förstbara  försöka borsta noga där (man ska ju med vanlig tandborste borsta alla sina tänder i minst 3 min).

Anmäl
2016-08-08 09:24 #7 av: Hera

Det är viktigt att gå till tandläkare. En infektion kan sprida sig till käkbenet och bli riktigt illa.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.