Den kvinnliga kroppen

Varför är jag så benig?

2016-06-10 22:13 #0 av: Anonym

Alla mina ben känns och syns jättetydligt, och det gör ont att sitta på stolar osv för att mina ryggkotor och rumpben trycks in i stolen. Jag äter liksom när jag är hungrig och slutar när jag är mätt så jag har inga problem med mat.

Anmäl
2016-06-10 22:35 #1 av: Hera

Om du äter normalt och inte är sjuk är det så enkelt som att din kropp ser ut så.

Anmäl
2016-06-10 22:52 #2 av: [silkesnosen]

Du kan vara i en växtfas i tonåren. Jag var väldigt mager en period, men det rättade till sig:)

Anmäl
2016-06-10 23:08 #3 av: Anonym

#1 Har inte alltid sett ut såhär, var deprimerad ett tag och tappade apiten vilket resulterade i viktnedgång. Men nu verkar det som att jag inte kan få tillbaka min vanliga kroppsbyggnad.

Anmäl
2016-06-10 23:52 #4 av: Agafia

Köp näringsdryck på Apoteket och drick mellan målen , ät regelbundet inte bara när du är hungrig .

Anmäl
2016-06-11 00:11 #5 av: Sindri

Näringsdryck är mest socker, inte så hälsosamt. Bättre att äta riktig mat. Se till att inte snåla med fettet, fett är viktigt för hormoner, och en bra hormonbalans ger en snyggare kropp.

Du kanske har en snabb ämnesomsättning, eller rubbning på sköldkörteln, men se i första hand över din kost.

Jag var oerhört pinnig och benig strax före och under mina första tonår.  Trodde bakelser skulle hjälpa, men allt jag fick var en bullmage som jag fortfarande har kvar. Trots att jag inte är så pinnig längre gör det ont i sittbenen när jag sitter på hårda stolar, cykelsadlar etc.

Du behöver nog försöka bygga muskler. Behövs inga dyra träningsredskap eller lokaler, det duger med lite kroppsarbete. Men stretcha musklerna ordentligt efteråt.

Anmäl
2016-06-11 09:19 #6 av: Annielle

Ja, ät regelbundet även om du inte känner hunger, det måste jag göra, annars skulle jag inte orka någonting och definitivt vara ett benrangel eftersom jag i princip aldrig känner någon hunger.

Ät åtminstone frukost lunch och middag, men gärna mellanmål om du kan få i dig det med.

Har du inte sett ut så tidigare, så låter det ju i alla fall lovande att du borde kunna gå upp i vikt igen Glad

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-06-11 10:41 #7 av: Maria

#5 Det är inte helt korrekt. Näringsdrycker kan vara ett väldigt bra komplement när man inte kan få i sig ordentligt med mat som vid sjukdom t.ex.

I detta fallet så verkar det ju bara vara normalt.

Jag själv har varit magerlagd större delen av livet och när jag blev sjuk så var det förödande. En period så levde jag mer eller mindre på näringsdrycker som jag fick utskrivet på recept.

Jag tycker inte det verkar som TS behöver bekymra sig. Kroppar ser olika ut.

/Maria

 

Anmäl
2016-06-11 11:06 #8 av: Accalia

Om du är orolig för att något är fel kan du boka en tid hos doktorn och se om allt ligger rätt till, gör det då så är det nog bara hur du ser ut helt enkelt

Anmäl
2016-06-11 12:09 #9 av: Sindri

#7 av: Maria Jag håller absolut inte med dig! Näringsdrycker innehåller mycket kolhydrater - och ja, visst går man upp i vikt av det - men det är den sorts vikt som de flesta överviktiga människor kämpar med att få bort. Jag har sett innehållsförteckningen - jag har en anhörig som ordinerats det och som tyckte det smakade vidrigt sött.

Om det hjälpte dig är det bra - och du kanske tillhör den lyckliga skara som inte har lätt att bli sockerberoende, men för många är näringsdryckerna ett ont.

Det man går upp i vikt av näringsdrycker är bara fett, det oönskade fettet som så många vill bli av med. Precis samma sorts fett jag fick av bakelserna i tonåren, och som envist bitit sig fast på magen.

Bra mat ät oslagbart - det gäller bara att hitta det som stärker ens kropp. Ägg till exempel innehåller nästan allt vi behöver, utom C-vitamin. Så ägg i alla former med färsk paprika till är ett bra sätt att få i sig det kroppen behöver. Man får heller inte vara rädd för att använda smör i matlagningen. Inte heller salt - saltunderskott är vanligare än saltöverskott i våra kroppar. Helst skall det vara rent havssalt utan tillsatt antiklumpmedel. Proteiner och fett hjälper dessutom kroppen att bygga muskler, det tror jag är nödvändigt för TS.

Anmäl
2016-06-11 12:20 #10 av: Maria

#9 Det finns et otal varianter på näringsdrycker och innehåll.

Självklart är bra mat oslagbart. Det har jag aldrig sagt emot.

Näringsdrycker är inte till för att gå upp i vikt i första hand utan att tillföra kroppen nödvändig näring och ork när man inte klarar det på egen hand.

/Maria

 

Anmäl
2016-06-11 15:38 #11 av: cissi_1993

när man är sjuk så är näringsdrycker jätte bra kan jag tänka mej. annars skulle jag hålla mej borta från dom som sagt i dom flesta är det mängder av socker och har pratat med en läkare om just såna drycker han tyckte inte det var någon bra ide.

 ät fett istället och regelbundet.

Anmäl
2016-06-11 16:47 #12 av: Sarah

Det kan ju mycket väl vara så att du inte äter tillräckligt näringstät mat. Räkna kalorier ett tag och ser om du får i dig tillräckligt. Jag har svårt att hålla vikten uppe och när jag räknade insåg jag att jag fick i mig vad en normalviktig kvinna behöver, men det räcker inte för mig då jag dessutom är väldigt aktiv. Jag behöver minst 1000 kcal extra per dag. Kan vara knepigt att få i sig ibland.

Anmäl
2016-06-11 16:48 #13 av: frejaspluto

Mm, ser också hur kroppen förstörs näringsdryckerna... Man upp sååå mkt i vikt., som #11, säger det är nog bra när man är sjuk.

✨✨✨🌙love is in the air 💙🐇💜💜
Anmäl
2016-06-11 17:16 #14 av: Maria

#13 Man ska ju heller inte dricka näringsdrycker om man inte är i behov av det som vid sjukdom t.ex.

/Maria

 

Anmäl
2016-06-12 15:39 #15 av: Myrrami

Jag har haft samma problem och har fortfarande i perioder. Det spelar ingen roll hur mycket jag äter eller vad jag äter, jag går ändå ner i vikt. Varit vid läkare och allt ser bra ut. 

Jag har börjat träna så att jag byggt muskler. Det gör att jag inte ser så benig ut.

Anmäl
2016-06-12 16:26 #16 av: Namiko

Eftersom du tappade aptiten och åt mindre under en period så har din magsäck krympt och din hungerskänsla kan vara rubbad, det kan krävas en del envishet för att få tillbaka det till det normala. När du känner dig mätt, ta en-två tuggor till, se till att äta frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. Handlar det bara om att du inte går upp i vikt och det inte är något fysiskt fel så måste du bara lära dig att äta mer/oftare. Näringsrik och näringstät mat hjälper också, ät inte massa skräp bara för att gå upp i vikt, men ät dig inte mätt på bara grönsaker heller.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2016-06-13 11:05 #17 av: Anonym

En sak som är väldigt irriterande också... är jättehungrig när jag vaknar, men sen när jag går upp och har gått ut med hunden och ska gå och fixa frukost så är jag  inte alls hungrig längre, så då skiter jag i att äta.
Kan inte äta om jag inte är hungrig, får ont i magen då.

Anmäl
2016-06-13 12:20 #18 av: Hera

Ät innan du går ut med hunden d0.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.