Gynekologsnack

Kateter efter operation

2016-01-19 11:12 #0 av: al66

Hej! Gjorde en enkel operation för 1 vecka sedan, en slyngplastik för ansträngningsoperation. Har inte kunnat kissa sedan dess. Haft kateter snart en vecka. Någon som varit med om samma sak?  Slapp du katetern sedan?  Känns väldigt konstigt att det kunde bli så här för ett så enkelt ingrepp.

/ AL

Anmäl
2016-01-19 11:21 #1 av: Maria

Du menar ansträngningsinkontinens antar jag.

Är du kvar på sjukhuset? Har man testat att ta bort katetern? Samlar du vätska i blåsan så att du behöver tappas?

/Maria

 

Anmäl
2016-01-19 11:27 #2 av: al66

Är hemma.  Jag kunde inte kissa och samlade på mig urin, därför satte de in den.  Men en hel vecka bara sådär?  Jag ska dra ut den själv på torsdag och dit på em. och mäta. Känner mig nervös inför  att det inte kommer funka. Vet inte känns bara som att man skjuter upp problemet. Eller är det kanske så det ska vara?  Jag tycker bara en hel vecka är så länge. 

Anmäl
2016-01-19 11:48 #3 av: Åsa S

Har bara råkat ut för att inte kunna kissa 1gång och det var mitt myom som tryckte lite väl hårt mot urinblåsan, jag fick ha katetern i ca 1v innan de tog bort den på vårdcentralen. De sa att man brukar ofta behöva ha den ca 1v har man den kortare tid kan ofta problemet återkomma och man får åka in och sätta tillbaka den.

Anmäl
2016-01-19 12:12 #4 av: Maria

#2 Det kanske kan vara så att det behövs tid för att läka?

Jag är själv nyopererad och man har tagit bort äggstockar, livmoder och tarmkäx och på mig drogs kateterna direkt efter operationen men man gjorde "bladder" efter att jag kissat och det var tomt så då funkade det bra.

Eftersom du inte är inneliggande så kanske man avvaktar en vecka för att du ska slippa åka fram och tillbaka om det inte funkar. Jag vet inte. Du kanske kan ringa och fråga?

/Maria

 

Anmäl
2016-01-19 15:38 #5 av: al66

Tack för att ni tog er tid:))

Anmäl
2016-01-20 07:53 #6 av: OlgaMaria

Hittade lite information här där de också skriver att man kan behöva kateter en tid efteråt, så det verkar inte vara ovanligt det du drabbats av. 

http://www.skane.se/Public/SUS_extern/Verksamheter/Kvinnokliniken/Dokument/Bäckenbottencentrum/Op%20med%20slyngplastik.pdf

Jag tycker heller inte att det verkar konstigt på något sätt att det är så här för dig nu. Med tanke på den operationen så blir det ju svullnad i närheten av urinröret och det trycker på så att det lär vara svårt att kissa innan svullnaden lagt sig. Men det är något som läker och blir bra, och då kommer du inte behöva katetern mer. Jag tror inte du behöver vara orolig. Hoppas allt går bra imorgon! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.