Sex & Samlevnad

Om analsex

2009-12-03 13:07 #0 av: Cindy

Analsex är ett samlingsnamn för all sorts stimuli av anus och ändtarmen. Här kommer lite information och tips!

I porrfilmer är det numera nästan ett obligatoriskt inslag att mannen penetrerar kvinnan analt, vilket mycket sällan stämmer överens med verkligheten. Det vanligaste är att man smeker, slickar och pillar kring anus och kanske låter ett finger eller två slinka in.

För många är anus en väldigt erogen zon. Både kvinnor och män kan njuta av analsex, men det är givetvis olika från person till person hur mycket man njuter, och av vad. Alla tycker inte om analsex, och skälen kan vara allt från att det upplevs som tabu och smutsigt till att man helt enkelt inte uppskattar den sortens beröring. Detta är givetvis något man ska respektera – försök aldrig tjata dig till analsex.

Gå inte heller med på att ha analsex bara för att din partner vill det. Det är din fulla rätt att säga nej. Men känner du dig nyfiken så föreslå att ni experimenterar er fram tillsammans. Stanna upp så fort något känns fel eller gör ont, då har ni gått för snabbt fram.

Sensationen i analsex ligger delvis i att huden krig anus är mycket känslig, men också i känslan av att ringmuskeln töjs ut. Cirka åtta centimeter upp i mannens ändtarm på främre sidan kan man känna prostatakörteln. Stimuli av denna kan framkalla mycket stark njutning, och en del får till och med orgasm av det. Många män uppskattar mycket att bli penetrerad av sin partner, och är partnern kvinna så kan man förutom att använda fingrar eller leksaker skaffa en strap-on.

Innan man försöker sig på anal penetration, eller analsamlag som det också kallas, är det bra ifall man utforskar sig själv vid onani. Använd dina fingrar, en liten buttplug eller en smal analvibrator – gärna också som förspel innan analsamlag. Rör in och ut, och runt omkring. Det hjälper ringmuskeln att slappna av och underlättar inträngningen, och är dessutom minst lika skönt som analsamlag.

Vid inträngningen kan den som blir penetrerad krysta som på toaletten för att underlätta, och man kan också sära lite på skinkorna. Man ska tränga in en liten bit i taget, och det är den som blir penetrerad som ska bestämma tempot.

Vid all analsex skall man använda rikligt med glidmedel, och allra helst silikonbaserat sådant, för att undvika friktion och minimera risken för skador. Vattenbaserat går bra en liten stund, men försvinner efter ett tag. Oljebaserat är inte att rekommendera. Klipp ner naglarna så inga vassa kanter kan riva upp sår. Ett annat tips är att man kan ta på sig latexhandskar, vilket gör fingrarna med ”glidvänliga”.

Analsamlag kan genomföras i en mängd olika ställningar och som alltid är det upp till varje par att pröva sig fram för att hitta vad man gillar. Om man använder sig av missionärsställningen kan man med fördel pröva att lägga kuddar under rumpan och svanken. Också om den som blir penetrerad ligger på mage kan man bulla upp med kuddar under.

En del kvinnor är lyckligt lottade och kan få orgasm av enbart analstimulans, men de flesta behöver lite hjälp på traven. Det är därför en god idé att hon själv eller partnern samtidigt stimulerar klitoris med fingrarna, eller med en liten klitorisvibrator. Man kan också använda en dildo eller vibrerande stav att penetrera slidan med samtidigt (vibrationerna kan även mannen njuta av!).

Könssjukdomar smittar även vid analsex, så använd kondom. Det är också ett mycket enkelt sätt att se till att analsexet blir en mer hygienisk historia. Gå gärna på toa innan analsex så minimerar du risken att få bajs på penis eller leksaken. Det är förvisso ofarligt men de flesta upplever det som lite genant. En del tror att man behöver lavemang innan, men det är absolut inte nödvändigt. Tvärtom kan regelbunden användning av lavemang störa kroppen.

Ta gärna en dusch med din partner innan ni ska ha analsex. Det kan vara ett mycket trevligt och skönt förspel att tvåla in varandras rumpor. Sen när ni väl är i sänghalmen blir det lättare att slappna av i vetskapen om att ni båda är rena och fräscha.

Byt aldrig från analsamlag till vaginalsamlag utan att först byta kondom eller tvätta penis mycket noggrant, eftersom man annars för över bakterier som kan orsaka infektioner. Samma sak gäller med fingrarna och sexleksaker – har de stimulerat anus så skall man tvätta dem innan man stimulerar slidan eller klitoris. Det är förvisso relativt ovanligt, men analsamlag utan kondom kan ge mannen urinvägsinfektion eller urinrörskatarr.

Man kan få skador av analsex i form av små blödande sprickor. De är oftast inte värre än de som kan uppstå vid ett vanligt toalettbesök. Om du använder ordentligt med glidmedel och hejdar sexet ifall det gör ont så minimerar du risken för dessa. Gör man rätt så ska man inte få sprickor!

Kom ihåg att analsex precis som all annan sex ska vara lust- och njutningsfullt!

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2009-12-03 18:35 #1 av: Musiken

Jattebra artikel!! :)

Anmäl
2009-12-03 19:03 #2 av: Aviendha

Suveränt!

Anmäl
2009-12-03 21:40 #3 av: Bunn

Kanon bra skrivet!

Verkligen en superbra artikel

Anmäl
2009-12-03 22:49 #4 av: [Fiction]

Bra artikel!

Himla söt mask på bilden, för övrigt. Jag blev sugen på att köpa en sådan nu, även om jag inte är särskilt förtjust i analsex för egen del. :)

Anmäl
2009-12-06 19:53 #5 av: Fnuha

jättebra artikel! Skrattande

Anmäl
2009-12-06 21:19 #6 av: pernillaa

Verkligen bra! =) Hm...känner igen samlingen av folket som kommenterat artikeln. Undrar varifrån.....   *Hrm* Flört

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-12-06 21:40 #7 av: Musiken

Vi ar egentligen en sekt som forsoker sprida varat budskap........ Oskyldig

Anmäl
2009-12-06 21:42 #8 av: Musiken

For ovrigt kanske man skulle starta upp en ny sajt, analsex.ifokus? Tungan ute Cool

Anmäl
2009-12-06 22:59 #9 av: Fnuha

hahaha :D amanda du borde verkligen starta en såN! :D

Anmäl
2009-12-07 09:56 #10 av: pernillaa

Haha, ja det vore nåt. =) Frågan är ju bara hur stort man kan bre ut det med artiklar m.m..... Tungan ute

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-12-07 15:08 #11 av: mollycrimson

haha masken! skitsöt :P

jättebra artikel :)

Anmäl
2009-12-07 19:55 #12 av: Cindy

Klart vi är en sekt! ;)

Masken kommer från Fun Factory och är gjord i ren silikon, dvs inte bara söt utan riktigt lyxig också :)

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2009-12-09 19:45 #13 av: Ittna

Bra artikel :P Masken såg riktigt fräck ut =)

Anmäl
2009-12-09 21:14 #14 av: Bella-R

Bara nyfiken.. är det någon här som älskar att ha analsex o kan komma enbart genom det?

Anmäl
2009-12-09 21:18 #15 av: Aviendha

Menar du helt utan annan stimulering? Isf nej, men jag kommer väldigt mycket fortare vid analsex faktiskt ^^

Anmäl
2009-12-09 21:39 #16 av: Musiken

Kommer inte helt utan annan stimulering, men valdigt snabbt och 'enkelt'.

Anmäl
2009-12-10 16:22 #17 av: [Tassy]

Och jag skulle smälla av om det ens kom på tal Tungan ute inte min grej, men smaken är ju som baken - delad  (nu fick jag till riktigt dålig humor) Flört


Anmäl
2010-03-14 00:57 #18 av: [LucyInTheSky]

Jag är nyfiken på detta.. Men min pojkvän höll på att dö av bara tanken.. Han såg bokstavligen livrädd ut när jag förde detta samtals ämne på tal..

Så jag får väl vara nyfiken =)

Anmäl
2010-03-14 01:56 #19 av: Bella-R

#18 Var glad att du har en sån pojkvän säger jag bara! Förvånad Alla andra killar jag hört (och det är mååånga) blir lyriska om dom får ta en i rövhålet & får bonge direkt. Foten i munnen uäääck, säger jag bara.

Genom rövhålet bajsar man, man stoppar inte in nånting i ett hål där det ska komma ut bajs, som min kompis sa! Glad

Anmäl
2010-03-14 14:46 #20 av: pernillaa

Dom tänder ju inte direkt på bajset. Det är väldigt mycket trängre i analet än i slidan. Det är skönt för killarna och sen är det roligt med omväxling. Kanske är det lite spännande eftersom det är tabu. Känner jag i alla fall. det är lite förbjudet. :P

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2010-03-14 16:22 #21 av: line84

Är det inte vanligt att man bajsar på sig eller spricker eller nåt annat otrevligt?

Anmäl
2010-03-14 18:35 #22 av: Fnuha

#21 tar man de lugnt och använder glidmedel så spricker man inte. de e viktigt att känna när kroppen säger ifrån med, gör de ont så ska man sluta.
bajsar på sig gör man inte heller men visst kan de komma lite bajs på snoppen om de inte är rent där inne. :P

Anmäl
2010-03-17 09:38 #23 av: pernillaa

Det ska ju egentligen inte vara några "bajskorvar" i ändtarmen om det inte är så att man är skitnödig.
Det bästa med analsex tycker jag är närheten jag känner till min kille. Den här totala tilliten, att se hur försiktig han är fast han egentligen inte vill annat än köra in den med en gång, hur han lyssnar på mitt kroppsspråk. Det är verkligen tillit, tycker jag. =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2010-03-20 21:06 #24 av: Aviendha

Omväxlingen och att det är lite tabu/porrigt är det som gör att min kille gillar det iaf, förutom att han tycker om min rumpa då :P Men han menar bestämt att det bara är "häftigt" för att det just är en omväxling, det är inget han skulle vilja ha varje gång eller så, och jag håller helt med. Tycker det kan vara ruskigt bra, men vill verkligen inte enbart ha det för den sakens skull.

#23 Ja, jag är helt beredd att hålla med dig där :) Det är mycket ömmare och "vackrare" än många tror om jag får gissa :)

Anmäl
2010-03-22 12:08 #25 av: pernillaa

Ja det är vackert. ^^

Den bilden majoriteten har av analsex är den bilden som dagens porrindustri ger. Där dom bara tycks köra in den hur som helst och bara knullar på utan problem. Det funkar inte så.
Man måste alltid mjuka upp och gå in bit för bit. Annars är risken att man spricker och/eller gör illa musklerna i anus.
Givetvis är det ju en övningsgrej också, att man blir mer och mer van vid det så det behövs mindre och mindre uppvärmning och den där skita-på-sig-känslan håller heller inte i sig lika länge ju mer man gör det. Första gången gick aldrig den där känslan över, men idag går den över så fort han har kommit in hela vägen. Det blir skönt nästan direkt.
För mig var det en ögonöppnare det här med analsex. Innan skämdes jag över mitt eget sexuella begär. Men när jag sen provade analsex så bara ahaaaa.... =)
Då släppte alla spärrar, direkt.

Det brukar dock alltid vara min kille som föreslår att vi ska prova analsex. Jag behöver den där lilla knuffen. Men när vi väl har satt igång så är det bara hur skönt som helst och jag har så sjukt mycket lättare att komma sen när vi går över till vaginalt igen.
Oj, det blev en hel bibel det här visst...sorry. ^^

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2010-03-22 18:02 #26 av: Bella-R

Fast jag förstår faktiskt inte varför man ska vara i bajshålet o trycka?

Det är ett hål i rumpan som avföring transporteras igenom, varför ska killen vara där & stoppa in sin snopp?

Man har bajshålet till en sak - bajsa, och slidan till en annan - ha sex.

Varför blanda dessa när det dessutom, för majoriteten av tjejerna - bara gör fruktansvärt ont & är skadligt?

För mig är "bajshålssex" bara ett vidrigt (ja, ursäkta mitt uttryck) resultat av porrfilmsindustrin, som är ett sätt för killarna att leka gud på, att dom kan stoppa in sin kuk i alla hål och bara jucka på, oavsett vad hålet är till för. Det är det sista jag skulle kalla för vackert.

Om någon överhuvudtaget förstår hur jag tänker :P

Jag har försökt efter att jag läst denna artikel, att gilla "bajssex", men hur mycket jag än vill gilla det så går det inte.

Det gör ont - oavsett hur mycket glidmedel & försiktighet man tar, det gör ont & det gör mig illamående.

Nej, för mig kommer mitt bajshål alltid vara det som det är skapat för  - nämligen bajsa. Och inget annat.

Anmäl
2010-03-22 19:23 #27 av: Miikan

#26 ''Man har bajshålet till en sak - bajsa, och slidan till en annan - ha sex.''

jag som trodde att slidan var till för att föda barn ;)

Anmäl
2010-03-22 19:27 #28 av: Musiken

Alla far tycka precis vad man vill - och jag forstar folk som inte forstar grejjen.

Dock sa ar det, i min relation iaf, langt ifran fornedrande, "leka gud" osv. Det ar en fraga om tillit och det ar ratt fint da jag faktiskt ar i kontroll (och sa ar det riktigt skont) :) Dessutom vander vi oftast pa steken, och oftast sa ar det jag som satter pa honom med strap-on.

Men gor det ont sa ska man sjalvklart inte pressa sig att gora det bara for att andra gor det!

Anmäl
2010-03-22 19:40 #29 av: Bella-R

#27 Ja, det med såklart :)

Anmäl
2010-03-22 20:02 #30 av: Aviendha

#26 Alla gillar inte allt. Jag hatar ex juice, något som andra älskar. Precis som så är det med sex och olika typer av sex med ^^

Det är din syn på sex, och jag respekterar den. Tycker dock att det är trist att bara för att man själv inte förstår en sak så kan man inte automatiskt förringa flertalet tjejers upplevelse av det som positivt till att det enbart skapats av porrindustrin, gudasyn och vad det nu är.

Jag gillar det, och det gör jag inte för att tillfredställa någon annan än mig själv.

Jag gillar inte ex bajsex, alltså där man manipulerar bajs och dyl, det är inte min grej, men jag tänker inte döma dem som gör det. Jag gillar strypsex, och förstår att inte alla tycker om det, men jag gör det för egen del även där. Smaken är som baken, men förståelse och acceptans tjänar många på ;)

Anmäl
2010-03-22 20:53 #31 av: Cindy

#26 Antar att du inte vill ha oralsex heller då med den sortens tankegång - munnen är till för mat, inte sex! Och bröst ska inte smekas erotiskt, de är till för amning! ;-)
Skämt åsido, givetvis ska du aldrig ha analsex om du inte njuter av det! Men vad ger dig rätten att döma andras sexuella preferenser så hårt? Och som någon redan påpekat behöver det inte vara killen som sätter på tjejen!

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-03-22 22:34 #32 av: Bella-R

#31 Stämmer att jag inte gillar oralsex heller.

Detdär med brösten dock förstår jag inte alls vad du menar..

Dömer inte "andras sexuella preferenser så hårt" säger bara det jag tycker.

Och det väldigt tydligt, gillar du det inte behöver du inte svara :)

Anmäl
2010-03-22 22:44 #33 av: Aviendha

#32 Trots att svaret inte var till mig: gillar du inte artikeln eller våra åsikter behöver ju inte heller du svara ;)

Du skriver detta: "Varför blanda dessa när det dessutom, för majoriteten av tjejerna - bara gör fruktansvärt ont & är skadligt?

För mig är "bajshålssex" bara ett vidrigt (ja, ursäkta mitt uttryck) resultat av porrfilmsindustrin, som är ett sätt för killarna att leka gud på, att dom kan stoppa in sin kuk i alla hål och bara jucka på, oavsett vad hålet är till för. Det är det sista jag skulle kalla för vackert."

Hur vet du att det är skadligt för majoriteten? Vad ger dig rätten att minimera alla som uppskattar det till att vi bara eftersträvar ett ideal som skapats av porrfilm enl. dig? Analsex har funnits låååångt innan filmkonsten ens skapades.

Oavsett om det nu skulle vara så att porrfilmen och mäns gudahärmande enkom vart analsexets skapare; är det då hemskt att folk faktiskt idkar just analsex, och faktiskt tycker om det? Eftersom du menar det enbart vara ett vidrigt resultat av.. ja, det är ett hårt dömande. Faktiskt.

Anmäl
2010-03-22 22:49 #34 av: Bella-R

#33 Precis som ni andra får säga er åsikt kring detta, ville jag oxå säga min. Och det har jag all rätt till, precis som ni.

Och mina åsikter är ofta starka, och jag uttrycker mig på ett starkt sätt - sån är jag. Gillar du det inte så ignorera. :) Så länge jag inte bryter mot några regler skiter jag faktiskt i resten.

 

Anmäl
2010-03-23 08:48 #35 av: Aviendha

..och så undrar folk vart medmänskligheten tagit vägen..

Anmäl
2010-03-24 02:22 #36 av: Cindy

#34 Givetvis har du rätt till dina åsikter, no argue there, men vad är poängen att sprida dom om man inte vill åstadkomma någon slags diskussion kring dom? Om du inte gillar analsex, varför inte lyda ditt eget råd o ignorera en artikel i ämnet?

Jämförelsen med bröst var att visa att bara för att en kroppsdel har en av naturen given funktion (mun för att äta, slida för att föda, anal för att bajsa, bröst för att amma) så innebär det inte att man också kan finna annan njutning av den.

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-03-24 10:44 #37 av: [Golgadoth]

Haha, masken på bilden ser ut som en kattleksak :$

Anmäl
2010-03-24 15:08 #38 av: Bella-R

#36 Så du menar alltså att man inte får säga det man tycker & tänker om man inte har för avsikt att diskutera kring det? Låter väldigt absurt i mina öron..

Du har en poäng i att varje kroppsdel har en uppgift, men det är ju ändå en skillnad på att ta på bröst och att trycka in en kuk i ett hål där kroppens avfall ska ut. Tycker inte riktigt att det går att jämföra.

Anmäl
2010-03-24 15:19 #39 av: [Golgadoth]

#28 den kan gå in i två andra hål också, om det inte passar. ;P

Anmäl
2010-03-24 17:13 #40 av: Cindy

#38 Visst får du det, men vad är poängen att göra det på ett forum som är till för debatt? Lite som att prata högt för sig själv i ett folkhav o bli förvånad om nån undrar vem man pratar med.

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-03-24 18:47 #41 av: Bella-R

#40 Förstår fortfarande inte.. ni säger er åsikt, jag säger min. Punkt? Låter på dig som att jag inte alls får uttrycka mig på något sätt. Vi har redan debatterat kring saken, förstår inte riktigt varför du fortsätter älta kring det då.

Jag sa vad jag tyckte, ni sa vad ni tyckte om det. Och jag säger ingenting. Jag sätter punkt där jag slutade min mening i #26. Står för vad jag tycker, och tar inte tillbaka något, och ni får tycka vad ni vill om det.

Och nu sätter jag även punkt här, känns ganska meningslöst o fortsätta svara på nånting som bara går runt, runt, runt.

Anmäl
2010-03-24 23:46 #42 av: Cindy

#41 Nej, jag frågade bara helt enkelt och ärligt vart du vill komma med att lufta dina åsikte om du inte är intresserad av en debatt kring dom. Du har inte svarat mig eller debatterat, utan enbart upprepat att du har rätt till dina åsikter, vilket jag helt håller med om. Bra att du sätter punkt, för jag instämmer i att vi inte kommer nån vart.

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-06-05 18:59 #43 av: [nataschaj]

jag puttar upp den för viss person ;)

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2010-06-06 16:15 #44 av: misty89

hellu! jag har inte läst alla inlägg..men jag kommer alltid vid analsex och ALDRIG  när man har vanlig sex... konstigt nog....

Anmäl
2010-06-06 16:25 #45 av: misty89

I love it^.^

Anmäl
2010-06-06 23:18 #46 av: [GlittriGris]

fick den upp där bak utav misstag en gång o fy fan vad ont det gjorde grät till och med , så är livrädd för analsex haha...:P

Anmäl
2010-06-06 23:23 #47 av: misty89

jag minns hur ont det gjorde i början innan jag var "van"...fick så ont..så jag knappt kunde gå kändes det som:P

Anmäl
2010-06-06 23:24 #48 av: [GlittriGris]

hur många gånger tar det tills man är ''van'' då typ?Oskyldig

Anmäl
2010-06-06 23:39 #49 av: misty89

Min kille "slickade" mig i underlivet medans han jobbade med fingrarna 1-2-3 och till och med 4 fingrar. i början kändes det lite konstig och jag visste inte riktigt om jag gillade det eller inte.. jag märkte att jag "kom" väldigt lätt vid analsex med hans kuk dåra efter att jag vant mig. tog bara 3-5 gånger tror jag,vi hade det inte varje dag i början med kanske på en onsdag.. sen gick det 3 dar så den fick stärka upp sig för nästa omgång.

det viktigaste av allt är att Mannen märker hur mitt kroppspråk är för annars kan det bli katastrof och allt blir förstört för kvällen.. för man fick in i rumpan :P

 

Anmäl
2010-06-06 23:46 #50 av: [GlittriGris]

såå det kommer ta ett tag och tid innan man  vänjer sig..
Men efter sist så tror jag inte att jag vill testat, jag vart jätterädd att jag skulle gå sönder eller något och smärtan ska man itne snacka om så .. väntar nog iaf några månader innan jag testar :)

Anmäl
2010-06-06 23:52 #51 av: misty89

jag förstår dig...ta det lugnt i början, man ska inte ha bråttom. använd mycket vaselin...så kommer det gå bra till slut :-P

Anmäl
2010-06-07 19:17 #52 av: pernillaa

Alltså, att ta det lugnt kan aldrig understrykas nog. Värm upp med ett finger så musklerna slappnar av för vi har en väldigt stark ringmuskel som kan ställa till med mycket smärta om man inte är avslappnad. För mig kan det ibland ta upp till 5 minuter innan han är helt inne och vi ökar farten. Vi låter det ta tid. En millimeter åt gången och känna efter vid varje millimeter.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2010-06-08 02:07 #53 av: misty89

#52 det är det jag menade med "ta det lugnt", som jag skrev på #49 så använde vi fingrar först.

Anmäl
2010-06-12 01:54 #54 av: CharlieL

#26 Ska du tänka så så har du slidan för fortplantningen. Ha sex för att bli med barn. Så då antar jag att du aldrig skulle drömma om att använda preventinmedel, för din slida är ju skapt för att du ska ha sex med den och några månader därefter föda barn med den.

Jag har själv aldrig haft riktigt analsex, men mår illa av att du i inlägg efter inlägg talar om för alla som har det hur äckliga och onormala de är.

Anmäl
2010-07-02 00:52 #55 av: [Dandelion1000]

Jag som är proffs på att förstöra trådar - HERE I COME!!!

Haha.. Nu till min fråga, låter ni era killar tömma sig i er där bak? (det där lät som om vi tjejer är någon slags soptunna, menade inte så)

Jag skulle aldrig låta min kille tömma sig där bak, det har hänt en gång och det kändes som om man hade diarre.. Var tvungen att sitta jätte länge på toan för att inse att jag inte hade det.. Obestämd

Anmäl
2010-07-02 01:12 #56 av: Cindy

#55 Låter som ett bra ämne för en egen tråd.

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-07-02 01:39 #57 av: [Dandelion1000]

Jag kommer ihåg när jag och min kille träffades så skrämde han upp mig (även fast jag haft analsex innan jag träffade honom) att det kan bli ett slags baksug och allt i tarmarna kommer ut när han tar ut sin penis. Han hittade även på att vid ca 15% av alla analpeneteringar så blir det baksug, och eftersom jag var dum att inte fundera på hans statistik trodde jag på det, nu i efterhand så känner jag mig så dum, varför skulle det vara så?? - Ibland är jag alltför korkad.

Men nu är jag på banan igen och det finns inget bättre än att ha analsex (och jag har ej upplevt några baksug, haha). Flört

Anmäl
2010-07-02 17:33 #58 av: chade

jag har också hört det där om baksug, haha Obestämd vet inte riktigt om det stämmer men jag har vart med om något liknande en gång när jag tog min kille där bak med en dildo. haha det kom ju inte mycket, men lite!

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Anmäl
2010-10-07 18:45 #59 av: freudiana

# 57 och #58

Min kompis har fått "baksug" flera gånger vid analsex, lakanen blev helt nedgeggade av bajs. Hon och killen blev riktigt äcklade om jag ens behöver säga det... Hon hade gått på toa och så innan, men ändå hände detta. Han har väldigt liten snopp, så han ville ha analsex för att det var mer "tajt".

Det är oundvikligt att det kommer lite bajs, om man inte tar ett lavemang innan (som de gör i porrfilmer...).  Det luktar dessutom pyton efteråt. För mig finns det ingen koppling mellan analen och sex. Det är nog en grundläggande biologisk reaktion att bli äcklad av lukten av avföring, eftersom denna reflex har skyddat människan från bakterier och sjukdomar.'

För 15 år sedan satt jag på bussen och hörde tre 14-16 åriga killar snacka om sina bravader. En av dom sa "jag satte på henne i skitan" och de andra stämde in med" hö hö hö" och ryggdunkande. Jag tänkte, stackars tjejer i de unga tonåren -de har knappt haft sex ens och så börjar killarna tjata om analsex (och tror att det är helt "normalt"). De som vill ha analsex -go for it, men det är en mer avancerad form av sex som lämpar sig bättre för erfarna vuxna som kan sätta gränser, och inte för osäkra och oerfarna 14-åringar.

Anmäl
2010-10-07 18:54 #60 av: Aviendha

#59 Oundviktligt vill jag inte säga då jag aldrig gjort ett lavemang öht, och sällan gått på toa alldeles innan heller men ändå inte råkat ut för sådana missöden. Vari ligger då det oundvikliga? ;)

Anmäl
2010-10-07 20:14 #61 av: Cindy

#59 Nej det är inte oundviktigt, och nej det behöver inte lukta illa efteråt. Du har bakterier i munhålan också, men kyssar och oralsex är bra mycket vanligare än analsex, så det var ett knasigt argument.

Jag tycker att det är fruktansvärt trist att den enda information som ungdomar får kring analsex är från porr och myter. Vill man testa så tycker jag inte det finns någon åldersgräns, så länge man går lugnt tillväga, använder kondom och glidmedel och lyssnar på vad tjejens kropp säger!

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-10-07 21:12 #62 av: Mona22

#26 kan hålla med till viss del. Ändan bajsar man med och jag kommer inte tillåta någon eller något komma in där. bara ut.


MEN. de som har analsex får ha det. jag lägger mig inte i.

Alla tycker olika och så är det. jag kan tycka det är lite äckligt men alla gör som de vill. Jag dömer ingen.

 

Man kan gilla så mycket olika. Killar, tjejer, analsex, oralsex, vanligt sex, bajssex, matsex, spanking och allt vad man kan komma på. Det viktigaste är att man är överrens i en relation om vad man går med på. man ska ej bli tvingad till något. 
Som tur är tycker jag och gubben likadant så jag har ingen press på mig.

Anmäl
2010-10-08 11:20 #63 av: freudiana

#62

"Som tur är tycker jag och gubben likadant så jag har ingen press på mig."

Det är just detta som oroar mig...att analsex ofta inte är tjejens initiativ och att tjejer känner sig pressade till något de kanske inte  alls vill. Om ni inte märkt det så är sex inte direkt jämställt,  precis som mycket annat i förhållanden. Ni verkar alla ha haft tur med era killar som är respektfulla och försiktiga, men tyvärr finns det en jävla massa skitstövlar. Jag är glad att ni haft bra erfarenheter, men väldigt många kvinnor har haft dåliga erfarenheter.

Jättebra artikel för de som vill prova!

Anmäl
2010-10-08 11:25 #64 av: Mona22

#63 jag håller med. kvinnan ska ställa upp på allt . jag tror det är porrens fel. Varken jag eller gubben kollar på det alls faktiskt. det är för snevridet.och nej , jag ljuger inte.

Inte konstigt att det är våldtäkter var och varannan dag, kvinnan ska ställa upp och mannen ska få göra allt. Det är inte bara possitivt att vi är sexuellt befriade. Många idioter kan därför inte hålla band på sig.

Vissa ser ju bara kvinnan som sexobjekt, inget annat. Kvinnan är bara ett redskap och inget annat.

Anmäl
2010-10-08 16:28 #65 av: Cindy

#64 Visst är det så att porren har haft en enorm inverkan på ungdomarna, men det största felet är väl ändå att resten av vuxenvärlden vägrar att ge en motvikt och förklara för dom hur det faktiskt funkar, och att det inte alls är ett måste som det framställs på film. Det är lätt att peka på porren och ge den skulden, när den bara är en kugge i maskineriet, vilket media har varit i många årtionden.

Om föräldrar vågade prata sex med sina barn, om vi hade en tidig sexualundervisning som går in på de detaljer som ungdomarna ändå utsätts för genom media, så tror jag att de skulle få en sundare inställning till sex.

Jag gillar TV-programmet Sex education som gått på TV3. De tar upp varenda aspekt av sex. Varenda program sitter undomarna de föreläste inför och säger saker i stil med "det hade jag ingen aning om, man tror ju att det ska vara som på porr". Porren kommer inte att försvinna, alltså måste vuxenvärlden ta sitt ansvar!

Vad gäller porr och våldtäkt så har ingen hittills lyckats bevisa samband där. Våldtäkt är en makthandling och inte ett utlopp för sexuella behov. Sex är ett väldigt effektivt sätt att koppla enorm makt över en annan människa.

Majoriteten av våldtäkter i vårt land är med en man som känner sitt offer, inte överfalls där superkåta porrtittare försöker få utlopp för det dom sett på internet.

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-11-18 11:27 #66 av: pernillaa

Min storasyster pratade med sin äldsta son om det här med sex när han kom in i puberteten. Visade en porrfilm med det här typiska "mannen får göra vad han vill och kvinnan ska bara ställa upp på det". Sen förklarade hon att det absolut inte ska vara sådär i verkligheten.

Sen visade hon en film som heter kärlekens fönster, med väldigt mjuk sex. Mer undervisande. "Making love" istället för "fucking".
Hon förklarade att han måste behandla tjejerna väl och se till deras behov också och inte sätta press.
Han var tillsammans med sin första tjej i 3 år och han tordes komma till sin mor och bland annat säga att kondomen sprack och dom behövde dagen efter-piller.
Precis så ska jag bemöta min son när det är dags för honom att bekanta sig med sin sexualitet.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2010-11-18 14:06 #67 av: viktoria91

#66 Sen kan det vara bra att vissa inte gillsr "making love" sex utan gillar "fucking". det borde också påpekas.

Anmäl
2011-04-06 21:08 #68 av: Cazzos

#67 "Making love" och "fucking" är en viss del samma sak bara det att det är olika uttryck.

Fast jag vet egentligen inte vad som är rätt när det gäller de två (tre) orden.

Jag tycker iallafall att ordet "fucking" ska användas när man snackar om sex som är lite mera "rough" och inte sådär jättemycket kärlek i. Att man bara gör det med nån liksom.

För övrigt när det kommer till artikeln så var det en jättebra skriven artikel, Cindy Skrattande

Jag är 9 månader från sex, har sett porr och sånt men jag tror inte att jag skulle gilla analsex när jag väl börjar komma in i "sexvärlden".
I mina fantasier så är det bara romatiskt och sånt mesigt jag-älskar-dig-pusspuss Flört

Nä, nu mobbar jag mina fantasier men ni fattar vad jag menar Glad

Anmäl
2011-04-07 08:35 #69 av: viktoria91

#68 Making love för mig är vamnillasex och fucking är hårdare, kan ligga lika mkt kärlek i båda grjerna. Kanske emr kärlek i fucking då dte krävs större tillit.

Anmäl
2011-04-07 10:00 #70 av: Cazzos

#69 Ja, nu när du sa det på så vis så håller jag med Tungan ute

Anmäl
2011-04-23 13:27 #71 av: Mia_w

Ny här inne, men suttit och läst en massa inlägg och artiklar.
Håller med många av er att analsex kan vara underbart, men även hemskt om det inte görs på rätt "sätt".

Mycket glidmedel och ingen stress, låt det ta den tid det tar. Meningen är väl att det ska vara en njutning och inte en pina.

#18 du skrivar att din pojkvän inte är nyfiken på analsex. Varför inte köpa en plugg? Den kan man ju även använda under "vanliga" samlag.

Anmäl
2011-04-26 22:41 #72 av: freudiana

Det de flesta av er talar om är vuxna, jämställda människor som respekterar varandra -kanon, njut av sex precis hur ni vill!

Men jag ser unga killars "status-hets" mellan varandra och vill bräcka varandra med sina bedrifter mellan lakanen. Det spelar ingen större roll om en förälder säger till dom att "så är det inte i verkligheten", dom är bara intresserade av att skryta. Detta sätter press på unga tjejer, som inte är så självsäkra som vuxna kvinnor och känner sig starka nog att säga nej till sånt som inte känns bra, Många unga tror att "alla andra gör ju det" (vad det nu än är) så då måste jag också göra det för att vara normal. Tjejer sätter också press på varandra vad det gäller sexuellt experimenterande. Jag undrar var fan kärleken tagit vägen i allt detta?

Förstår ni problemet jag beskriver? Jag tycker det är hårresande att höra 13-14 åringar tala om alla avancerade sexuella saker de håller på med, och som de högst troligt inte är känslomässigt mogna eller redo för.

Anmäl
2011-04-27 00:27 #73 av: Mia_w

Är i min erfarenhet inga 13-14 åringar som är mogna nog att ha sex överhuvudtaget, och det säger jag absolut inte för att vara ngn besserwisser nu,
Tyvärr är det som du säger många som använder sex att skryta med och som även kollar porrfilm och tror att så ska det vara. Och till ungdommarnas försvar absolut inte bara många av dem som tror så, utan även andra vuxna.


Vad man ska göra mer än att propagera för att lära sig känna sin egen kropp först innan man begär andras och som min särbo sa, -"varför ska jag som man kräva analsex om jag själv nekar strap-on? Bak som bak, vill jag får jag även bjuda till OM du skulle uppleva det som triggande.."

Och där har han en stor insikt i mina ögon, kräv inte av andra det du inte vill ge själv.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.