Ute i arbetslivet

Hatar mitt jobb

2017-09-15 15:20 #0 av: postmortum91

Från att älska läraryrket till att hata det. Vilket jävla skitjobb. Förstår VERKLIGEN varför många lämnar yrket. Jag är redan helt knäckt och tänker byta så fort jag kan.
Fler borde ge lärare mer cred för helt ärligt, jääävlar vad slitsamt det är. Senaste veckan han jag gråtit varje dag på jobbet.
Jag känner inte att det är värt det, kanske återvänder i framtiden när man fått struktur och bättre arbetsvillkor.

-Postnatal

Anmäl
2017-09-15 16:18 #1 av: Snowblind

Vilken åldersgrupp är det du har? T.ex. gymnasiet? Och låter helt hemskt, jag hoppas att ingen av mina lärare kände så - men tror alla mina klasser har varit snälla. (några indvider som alltid snackade eller var nonchalanta dock)

Hjärta till er. Blomma ha en fortsatt fin dag!!

Anmäl
2017-09-15 16:30 #2 av: postmortum91

Har just nu en klass 2. Har den mest krävande klassen på skolan och skolan har mest sociala problem i hela kommunen då det ligger i ett lågklassområde. Det är inte eleverna som gör att jag hatar jobbet. Det är att svenska skolan idag hanterar bråkiga barn så sjukt dåligt. Samt att man får ingen tid till kvalitetsplanering

-Postnatal

Anmäl
2017-09-15 16:31 #3 av: postmortum91

Och det är brist på personal så man tvingas ta in inkompetens och olämpliga

-Postnatal

Anmäl
2017-09-15 17:50 #4 av: Aleya

Så bara för att klassen inte är optimal så tänker du hata yrket och ge upp?
Du har som inte tänkt ett snäpp längre och försöka hjälpa dessa barn? För du inser väl att det inte är bara du som kommer ge upp på dessa barn?
Vet att du själv har barn, och hur skulle du känna om ditt barn skulle gå i en liknande klass som du har nu men läraren skulle bara fly och ge upp?

Det var ju du som för nått år sedan menade på att du var så pedagogisk och skulle förändra skolan. Så antingen kan du visa för dig själv att du faktiskt kan göra det eller fortsätta att gnälla att jobbet är dåligt och skita I att göra nått åt det och fortsätta må skit.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-09-15 20:09 #5 av: pyromanen

Förstår dig fullt ut! Och ingen, inte heller barnen i din klass har något att vinna på om du skulle kämps vidare och gå i väggen som så många lärare ju faktiskt gör. Att lämna är att säga ifrån och tydliggöra att sotationen ör ohållbar!

Anmäl
2017-09-15 20:17 #6 av: Aleya

#5 nu vet jag inte hur länge ts jobbat. Men det låter tyvärr som en sådan där klass som det togs upp om i uppdrag granskning förra veckan.
Klassen är jobbig, det är som ts skrev så är det ett område med låginkomsttagare.
Eftersom det är "stökiga och jobbiga" barn så kommer ingen vilja ha hand om dom. Det kommer bli många missbrukare och kriminella. Men hey, det är ju "framtidens" problem.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-09-15 20:22 #7 av: Snowblind

#2 Finns det ingen möjlighet att dela på problemet med en ytterligare lärare - ett ytterligare stöd? Är ju omöjligt för en ensam person (eller ens två!) att hantera ~20 bråkiga barn skulle jag säga. Kan ju tänka mig vid en familjemiddag och 3 barn så kan det nog hända att föräldrarna kan få problem med att styra upp om bråk uppstår.

Så en lärare och 20 barn är ingen lätt match.

Synd att föräldrarna inte har uppfostrat sina barn ordentligt... (om det är problemet).

Hjärta till er. Blomma ha en fortsatt fin dag!!

Anmäl
2017-09-15 22:16 #8 av: postmortum91

Aleya, testa med ödmjukhet för du har INGEN aning om hur det är på mitt jobb. Du dömer så fort. Jag är gravid, blir sparkad, slagen, spottas på flera gånger i veckan. Detta har pågått sen jag började i dec. Igår svingade en elev med skohorn framför mitt ansikte allt vad han hade. Skolpsykologen har gett upp för han når ej fram. Soc är inkopplad sedan länge men inget händer. Vi anmäler oro gång på gång.
Elever går i skräck på skolan. Vi punktar problematiska barn men har kollegor som slarvar så jävla mycket och så drabbas barn och föräldrar blir arga och skäller (Vilket jag förstår). Jag är EN och tro mig, jag har fan kämpat i motvind. Jag gråter för att jag ser barn bli slagna, går rädda och jag kan inte göra mer än vad jag gör. Jag gråter för att barnen på lektion ser att vi lärare har INGENTING att säga till om eller göra när en elev springer runt och skriker på lektioner medan kollegan sitter med mobilen bredvid. Man kan inte springa och jaga ett barn i ett klassrum fullt med barn. Det blir som katt och råtta. Jag gråter för att mitt arbetslag är så negativt och pratar så mycket skit om varandra och man vågar knappt vara sjuk för att de kommer pratas och spekuleras om man "skolkar" från jobbet. All tid man får över går till kurser som berättar hur vi ska göra skolan till alla istället för att ger oss tiden att faktiskt göra det.
Kom inte och tro massa för helt ärligt så vet du INGET om hur det är på mitt jobb. Att undervisa en klass är inga problem men man är inte allsmäktig bara för att man är pedagogisk.

-Postnatal

Anmäl
2017-09-15 22:23 #9 av: postmortum91

#7 Jag fixar lätt 20 ungar i ett klassrum själv. ADHD som autism är enkel match. Det är diagnos i kombination till taskig uppfostran eller uppväxt som kan bli extremt resurskrävande. Speciellt med föräldrar som skuldbelägger skola och ser inget problem själva. Det är ett 1-2 som sätter hela skolan i gungning. Helt ärligt tycker jag inte de ska gå i vanlig klass för allas skull men svenska skolan funkar inte så idag.

-Postnatal

Anmäl
2017-09-16 08:20 #10 av: pyromanen

Min ena dotter hade otur att hamna i en helt galen klass. De var bara 14, så en kanske kan tänka det borde vara lätt... men det var det då inte! De hade en erfaren, lugn och annars duktig lärare. Efter ett tag hade de två lärarr. Fortfarande totalkaos. De lyckades inte genomföra en enda idrottslektion i första halvan av klass 2, för att det blev totalkaos. Problemet var att det var hela 4 "problemkillar". Jag vet ju inte om och i så fall vilka diagnoser de ev hade men de var definitivt totalt ouppdragna, deras föräldrar var det egentliga problemet, och en lärare kan inte spola tillbaka tiden och göra om det som barnens färäldrar missat!
Då det fortfarande bara var kaos istället för undervisning hade vi krismöte på krismöte med rektorn, lärare osv. Under ett halvår testade vi att det förutom två lärare även var med en förälder varje dag. Det innebar att vi föräldrar fick ta ledigt från jobb. Det funkade fortfarande inte. Då krävde vi av rekton att han skulle dela klassen i två eller flytta ut problembarnen till egen undervisning. Han sa det inte går att dela en klass som bara är 14, och inte villa han flytta ut något barn. Min dotter med flera hade då i orincip spenderat sina två första skolår med att sitta lugnt och vänta på att det någon gång skullr bli undervisning och hennes far och jag beslöt att flytta henne till en friskola. Och vilket bra beslut! Från första veckan stortrivdes hon och började lära sig massa och blev märkbart gladare. Den hemska situationen är inte bara en orimlig arbetssituation för stackars läraren utan även för de "normalfungerande" eleverna!

Anmäl
2017-09-16 09:20 #11 av: Aleya

#8 fast den ni ska gå med till detta är rektorn. Och vad säger den?
Och vad säger föräldrar då deras barn kommer hem och har blåmärken p g a slag? För jag antar att du menar att det är andra barn som slår andra barn.

Gällande kollegor så finns det alltid dom som är bittra och aldrig nöjda. Det lär du hitta oavsett vart du är. Men vanligast är det på ställen där det jobbar ett större antal kvinnor, har jag tyvärr märkt. Så där får man välja om man ska bli lika bittra som dom eller ej.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-09-16 18:08 #12 av: Åsa S

Japp man ska prata med rektorn + skyddsombudet, Tyvärr tänker många rektorer mera på budgeten än de andra barnens säkerhet det är dyrt dela upp en klass och sätta några som inte klarar av att vara bland andra elever i en liten grupp då spricker budgeten. Man ska inte acceptera att bli slagen och spottad på, på sin arbetsplats, tar inte rektorn det på allvar kan det vara bra att veta att skyddsombudet har mandat att stänga en arbetsplats och efter att ett skyddsombud stängt en arbetsplats är det bara arbetsmiljöverket som kan öppna den igen. För att skyddsombudet ska kunna göra nått sånt krävs dock att man lägger incidenter (ofta skriftliga) för minsta sak som händer även om nån svingar nått mot en som inte träffar, det måste finnas dokumentation om allt som händer finns inte det så finns det inga problem på arbetsplatsen när nån utomstående kommer och inspekterar arbetsmiljön. Så har du inte lagt incidenter börja göra det för allt du finner obehagligt även fula ord. Jag har slutat jobba som lärare trivdes inte i den miljön där budgeten var viktigast och man skulle acceptera vad som helst. Nu jobbar jag inom handeln och vi har lagt incidenter om allt och vips bestämde arbetsmiljöverket att vi skulle ha 2 ordningsvakter hela dagarna, vår arbetsgivare tycker det är dyrt men säger arbetsmiljöverket att det krävs 2 ordningsvakter måste arbetsgivaren acceptera det.

Anmäl
2017-09-16 19:08 #13 av: Fransu

Låter verkligen fruktansvärt. Jag hade inte fixat att ha det så på mitt jobb, så jag förstår dig verkligen. Eller det gör jag nog inte eftersom jag inte upplevt det själv. Men det du beskriver är ju jättehemskt. Hoppas det ordnar sig på bästa sätt för dig. Var rädd om dig och den lille i magen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.